Hospitalsansat snagede i Fie Laursens journaler: - Det giver mig så meget angst

Hjertet begyndte at banke ekstra hurtigt og håndfladerne blev svedige, da Fie Laursen åbnede sin e-boks for nylig. 

- Der stod, at en person fra Sundhedsvæsenet har været inde og kigge i flere kendte menneskers journaler, og at jeg var én af dem, fortæller Fie Laursen om brevet fra politiet, som SE og HØR har set.

Det er under en uge siden, det kom frem, at en ansat på Bispebjerg og Frederiksberg hospital gennem flere år har snaget i 215 patientjournaler tilhørende både fremtrædende politikere, kendte mennesker samt hendes egne pårørende.

I alt er der foretaget 336 uberettigede opslag, lød det den 23. juli i et notat, som Jyllands-Posten kom i besiddelse af.

Politiet er nu i gang med at undersøge sagen, som desuden er meldt til datatilsynet.

bange anelser 

Selvom Fie Laursen godt ved, at det nok (forhåbentligt) hører til sjældenhederne, at en sygeplejerske snager i personlige oplysninger, så indrømmer hun alligevel gerne, at det prikker til en paranoia, som hun i forvejen har haft under sine møder med både psykiatrien og sundhedsvæsenet generelt.

- Jeg synes, det er så grænseoverskridende, begynder Fie Laursen, da SE og HØR ringer til hende.

- Selvom hun nu er fyret, så kan jeg jo ikke lade være med at tænke på, hvad hun har gjort ved mine oplysninger. Om de er blevet sendt rundt. Jeg vil gerne kunne stole på vores system herhjemme.

Hvis hun skal være helt ærlig, så har tankerne strejfet hende før.

Tænk, hvis der er nogle, der får lyst til at lure lidt ekstra, når hun kommer til tjek eller bliver indlagt?

- Det har jo vist sig, at det, jeg har frygtet, har været rigtigt nok, fortæller hun.

Overdosis

Fie Laursen forklarer, at det i brevet fra politiet fremgår, at det er usandsynligt, at hun har stået ansigt til ansigt med den pågældende medarbejder.

Hun forestiller sig, at hun nok bare er et navn, som den ansatte har været nysgerrig på og derfor slået op.

Den ansatte har været tilknyttet Bispebjerg og Frederiksberg hospital. Førstnævnte var Fie Laursen kortvarigt indlagt på, da hun i 2018 blev hentet af en ambulance ved prisfesten "Guldtuben" efter en overdosis.

Fie understreger dog, at det er hendes samlede sygejournal og helbredshistorik, der er blevet snaget i.

- Jeg bliver sur. Jeg kan ikke forstå, hvordan det kan lade sig gøre, siger den 23-årige blogger og instagrammer, der senest er sprunget ud i en karriere som pornoskuespiller.

Fie fortæller om misbruget af de personfølsomme oplysninger, fordi hun håber, at andre af de involverede kendisser vil stå frem og deltage i diskussionen

Fie fortæller om misbruget af de personfølsomme oplysninger, fordi hun håber, at andre af de involverede kendisser vil stå frem og deltage i diskussionen (Foto: Jesper Sunesen)

Hun forklarer, at oplevelsen og henvendelsen fra politiet har sat gang i et lille angstanfald hos hende.

- Jeg føler mig krænket og blottet, fortæller hun, og fortsætter:

- Folk tror tit, at de ved det hele om mig, fordi jeg har været åben omkring mange af mine udfordringer. Men der findes altså også private oplysninger, som jeg ikke ville kunne klare hvis kom ud.

Skandalebloggeren finder det yderst ubehageligt, at hun ikke ved hvem eller hvor mange, der nu kender til hendes mest personlige informationer. 

- Man kan jo nok regne ud, at der sker ret mange ting under sådan en psykiatrisk indlæggelse, som jeg blandt andet har oplevet. Og jeg sidder altså selv med en klump i halsen, når jeg læser det. Det er det, der er så dybt personligt og grænseoverskridende.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close