Kendte15. juli 2008

Hormoner har måske skadet babyen

Den gravide mands barn risikerer at skulle slås med alvorlige helbredsproblemer, fordi Thomas Beatie overhørte lægernes advarsler
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/bizart/gravidmandignorer1-jpg.jpg
 Foto: All Over

Billederne af den gravide mand gik verden rundt. For nyligt fødte han så en lille pige og alt så ud til at være fryd og gammen for Thomas Beatie og hans kone Nancy.

Der hviler dog en tung skygge over den lille familie.

Inden parret valgte at Thomas skulle være gravid med deres fælles barn, blev de nemlig advaret af flere læger, som mente at barnet kan risikere at komme til at slås med helbredsproblemer som hjerneskade, deforme kønsorganer, kræft og ikke mindst psykiske problemer.

Thomas Beatie blev født som kvinde, men igennem ti år har han taget indsprøjtninger med mandligt kønshormon, testosteron, i sin iver for at leve som mand.
Det er netop testosteronen, der er blevet lagret i hans krop igennem mange år, som kan være kilden til de problemer, datteren risikerer at få.

- Der er ikke nogen tvivl om, at det testosteron, han har taget, har lagret sig i hans æg og har haft effekt på æggenes opbygning. Det kan have indflydelse på hjernen og barnets kønsorganer. Men det vil tage fire-ti år før man kan se konsekvenserne, siger en læge.

En nær ven af familien fortæller også, at parret blev advaret inden graviditeten.

- Thomas og Nancy havde virkeligt svært ved at finde en læge, som ville inseminere ham. Det var hovedsageligt på grund af de etiske overvejelser, men mange af lægerne frygtede også for barnets helbred, fortæller vennen.

Sponsoreret indhold