Kendte8. juli 2021

Holdet er vendt hjem: Hjulmand grådkvalt

Landsholdstræneren havde svært ved at holde tårerne tilbage, da han holdt tale ved ankomsten i Københavns Lufthavn
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Halsen snørede sig sammen, da han skulle sige tak.

- Det her er vores måde at sige tak på. Det har været stærkt, det vi har været igennem, lød det indledningsvist fra den 49-årige Hjulmand, som også kastede blikket bagud på de spillere, der stod linet op bag ham på pressemødet torsdag – dagen efter det skuffende EM-exit på Wembley i London.

- Og nu begynder jeg at hyle igen, tilføjer han med en lille smil og våde øjne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kh.jpg
 Foto: Mikael Rieck

Torsdag eftermiddag mødte en stærkt berørt landstræner pressen i Vilhelm Lauritzen Terminalen. Med sig havde han hele spillertruppen og den danske stab. (Foto: Mikael Rieck)

Den dybt berørte landstræner inviterede til at spilleren og resten af den danske stab gav et langt dybfølt bifald til befolkningen.

sidder i kroppen

Og selvom der er gået næsten en måned og Kjær, Schmeichel og Delaney har spillet flere betydningsfulde og historiske EM-slutkampe, så er det særligt én hændelse undervejs, der stadig sidder i kroppen på hele truppen.

Christian Eriksens kollaps ved åbningskampen mod Finland i Parken.

Målvogteren 34-årige Kasper Schmeichel sætter ord på den oplevelse endnu en gang ovenpå nederlaget:

- Vi har altid været, hvem vi er. Hele landet var magtesløst, da Christian faldt om. Det har sat et perspektiv for, hvorfor vi spiller holdsport. Hvis der sker noget, står der en ven ved siden af dig og passer på dig.

- Det siger virkelig noget. For mig, der bor i udlandet, har vi set, hvordan vi er som danskere. Vi står sammen, og det synes jeg, vi har gjort, siger Kasper Schmeichel.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/kh2_0.jpg
 Foto: Mikael Rieck

- Vi takker for støtten, og uden den opbakning var vi ikke kommet op på hesten igen, sagde Hjulmand på mødet. (Foto: Mikael Rieck)

- Jeg er taknemmelig

Kasper Hjulmand erklærer sig enig, da han bliver spurgt, hvad der har været den bedste oplevelse gennem se seneste næsten fire uger.

- Jeg er meget taknemmelig for, at Christian stadig er her. Det er det vigtigste, siger Kasper Hjulmand, før han fortsætter:

- Derefter er jeg mest tilfreds med opbakningen, vi har fået. Det har været fantastisk. Jeg er taknemmelig!

Stadig sultne

Kasper Hjulmand har allerede lykkedes med at samle rekordmange danskere om sporten med dette års begivenhedsrige EM.

Men han er ikke færdig endnu. Selv beskrev han det som en "sult" på pressemødet:

- Vi vil helt vildt gerne bare vinde. Vi vil bare gerne vinde noget og sætte standarderne for, at vi kan stå med et trofæ. Nummer to vil vi gerne begejstre danskerne med fodbold, svarer landstræneren, da en journalist sammenligner holdets præstationer og danskernes store opbakning med EM-miraklet i 1992 og 80'ernes fodbolddyrkelse i Danmark.

Sponsoreret indhold