Hjernedød kvinde holdt i live i 123 dage – føder velskabte tvillinger

Foto: Privat

En sydbrasiliansk kvinde har født et sæt velskabte tvillinger – 123 dage efter at hun blev erklæret hjernedød.

Det lykkedes nemlig lægerne i det sydamerikanske land at holde den hjernedøde kvinde i live, efter at hun i oktober sidste år faldt om med en stor hjerneblødning.

På det tidspunkt var den unge kvinde - Frankielen da Silva Zampoli Padilha - to måneder henne i sin graviditet.

Læger og sygeplejersker på Nosso Senhora do Rocio-hospitalet i Campo Largo i Brasilien valgte herefter at forsøge at redde kvindens to ufødte fostre

Dr. Dalton Rivabem, der er chefneurolog på hospitalet, fortæller ifølge det britiske medie Daily Mail, at de havde forventet, at kvindes fostre var holdt op med at vokse, efter hun faldt om med den dødelige hjerneblødning.

Frankielen da Silva Zampoli Padilha sammen med sin mand, Muriel Padilha. Foto: Privat

- Men til vores overraskelse klyngede de sig til livet. Frankielens organer var alle intakte og fungerede, som var hun stadig blandt os. Vi tog beslutningen om at holde hende i live for at redde hendes ufødte børn. Og hver dag så vi dem vokse, som de skulle, fortæller chefneurologen ifølge det britiske medie.

Dr. Rivabem søgte råd hos en læge i Portugal, der selv har behandlet et lignende tilfælde, hvor et foster var blevet holdt i live i 107 dage, før at barnet blev født.

- Der har været andre tilfælde, men vores er det længste med 123 dage – fire måneder, fostrene var to måneder da vi begyndte, fortæller chefneurologen ifølge det britiske medie.

Lille Ana Vitoria vejede 1.400 gram, da hun blev født ved et planlagt kejsersnit. Hendes bror Asaph vejede 1.300 gram. De var sunde, velskabte og raske.

Lille Ana Vitoria sammen med sin bror Asaph. Foto: Privat

Tvillingernes far, Muriel Padilha, 24, kalder det et “sandt mirakel” og nyder nu rollen som nybagt far til to.

Tvillingernes mormor er ligesom Muriel Padilha stolt og rørt over miraklet. Angela Silva har passet de to guldklumper, så den nybagte far har kunnet passe sit arbejde.

- Jeg er så stolt af min datter. Det har været hårdt at miste hende, men hun har været en fighter hele vejen igennem og helt til slut, hun har beskyttet sine smukke børn og givet dem liv, indtil den dag hun til sidst døde, siger Angela Silva ifølge det britiske medie.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close