Kendte22. november 2019

Hjalmer sætter ord på sorgen

Hjalmer Larsen sætter nu ord på tabet af sin far – nationalskjalden Kim Larsen – der stille sov ind i september sidste år
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/skaermbillede_2019-11-22_kl._10.10.54.png
 (Foto: Aller Media)

Han er gået fra ingenting til alting på bare to år. Han turnerer landet rundt, har vundet flere priser for sin musik – og så har han også mistet sin elskede far.

Det har i sandhed været nogle turbulente år for stjernefrøet Hjalmer Larsen.

I et nyt og stort interview med musikmagasinet GAFFA sætter 24-årige Hjalmer nu ord på den rejse, han har været på de seneste to år.

Og her falder snakken naturligt nok også på hans far, Kim Larsen, der stille sov ind 30. september 2018 omgivet af blandt andre sønnen Hjalmer:

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/hjalmer-larsen-26102018.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

Hjalmer Larsen på scenen. Foto: Kaspar Wenstup

- Det har været et år, hvor jeg har skullet balancere en meget stor sorg samtidigt med min store drøm. Jeg har skullet være i begge ting. Og det er bare mega svært. Jeg kan godt nyde opturene. De er lyspunkter på en sort skærm. For det andet forsvinder jo ikke. Sorgen er en konstant, fortæller Hjalmer Larsen i interviewet, inden han tilføjer:

- For selvom jeg godt kan glæde mig over de gode ting, så kan jeg ikke juble og sige, at alle drømme er gået i opfyldelse. Der er noget meget mørkt i det hele.

Inden Kim Larsen døde, nåede sønnen Hjalmer at medvirke på sin fars sidste album, der fik titlen ”Sange fra første sal”.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/kimlarsen_sangefrafoerstesal_presse3_0.jpg
 (Foto: Warner Music)

Sønnen Hjalmer sammen med Larsen Jørn Jeppesen. Foto: Warner Music

Albummet blev indspillet i familiens lille lejlighed i Odense over fire forårsdage i 2018.

De spartanske sange blev simpelt indspillet af Kim Larsen, Hjalmer samt Larsens impresario, Jørn Jeppesen - og altså uden brug af Kjukken, Bellami eller en finpudset produktion, som det var tilfældet med Kim Larsens sidste studiealbum fra 2017, "Øst for Vesterled".

Selv om det var en simpel produktion, sad nerverne stadig uden på tøjet hos Hjalmer:

- Jeg var virkelig nervøs. For jeg ville rigtig gerne gøre det godt. Så jeg gjorde mig umage, som jeg aldrig har gjort før. Og det var virkelig lærerigt at få lov til at være i maskinrummet hos den bedste i hele landet og se ham gøre det, han gør. Det vil for evigt stå som et af de lykkeligste uger i mit liv, siger Hjalmer i interviewet med GAFFA.

Sponsoreret indhold