Kendte9. august 2022

Hitmageren Lamont Dozier er død

Lazier Dozier fik stor succes som sangskriver for blandt andre The Supremes, The Four Tops og Marvin Gaye
Lamont Dozier er død
Lamont Dozier (i midten) sammen med brødrene Eddie Holland (t.v.) og Brian Holland (t.h.), da sangskrivertrioen blev hædret med en stjerne på Hollywood Walk of Fame i februar 2015
 Foto: Frederic J. Brown/Ritzau Scanpix

En af mændene bag klassiske Motown-hits som "You Can't Hurry Love" og "Where Did Our Love Go", er død, 81 år.

Lamont Dozier var i 1960'erne en del af en trio, som skrev sange til stjerner som The Supremes, The Isley Brothers og Marvin Gaye.

Dødsfaldet bekræftes af hans søn Lamont Dozier jr.

- Hvil i himmelsk fred, far, skriver sønnen i et opslag på Instagram.

Lamont Dozier blev født i Detroit, Michigan i 1941.

Han fik arbejde på det legendariske pladeselskab Motown i 1962, hvor han var en del af sangskrivertrioen Holland-Dozier-Holland sammen med brødrene Brian og Eddie Holland.

Det var de tre, der skrev ti af The Supremes' i alt 12 hitsingler, der nåede førstepladsen på de amerikanske hitlister. Blandt dem var hits som "Baby Love", "Stop! In the Name of Love" og "You Keep Me Hangin' On".

Efter seks år forlod trioen Motown og etablerede egne pladeselskaber, hvor Dozier også udgav sine egne albums i eget navn.

Han havde sit største hit med sangen "Trying to Hold on to My Woman" fra 1974.

Hittede i 80'erne

I 1980'erne havde han endnu et stort hit sammen med den britiske musiker Phil Collins i form af sangen "Two Hearts", som de to skrev sammen til soundtracket til filmen "Buster".

Dozier skrev også sange med blandt andre gruppen Simply Red, der havde stor succes i 1980'erne. Gruppen er en af mange, der hylder sangskriveren på sociale medier tirsdag.

- En af de største sangskrivere nogensinde. Virkelig privilegeret at have skrevet fire sange sammen, lyder det fra Simply Red.

I 1988 blev Lamont Dozier og brødrene Holland optaget i Songwriters Hall of Fame. To år senere blev de også optaget i Rock and Roll Hall of Fame.

Dozier boede i Californien med sin kone, Barbara, der døde sidste år. Parret har tre børn sammen.

Sponsoreret indhold