Kendte10. marts 2023

Hilda Heick opgiver hacket Instagram-konto: Føler sig misbrugt

Den 76-årige dansk top-dronning blev for få uger siden udsat for et ret så ufrivilligt Instagram-takeover
Hilda Heick har ikke planer om at kæmpe yderligere for at få sin Instagram-konto tilbage.
Hilda Heick har ikke planer om at kæmpe yderligere for at få sin Instagram-konto tilbage.
 Foto: Dan Mariegaard

Det hele startede med en lille advarsel om, at nogen havde forsøgt at logge sig ind på Hilda Heicks Instagram-konto.

Den garvede sangerinde slog det hen, fordi alt så ud som det plejede. Men før hun vidste af det, var kontoen hacket – og en bagmand forsøgte at afpresse hende til at overføre intet mindre end 1000 dollars.

Hilda Heick har ikke tænkt sig at betale, og efter alt for mange skriverier med det sociale medie i forsøget på at generhverve sig sin konto, har hun opgivet:

– Nu gider jeg ikke mere. Jeg har brugt så ufattelig mange timer. Jeg har skrevet til Instagram utallige gange, men hver gang får jeg bare en computerbesked. Så nu dropper jeg det, fortæller Hilda til SE og HØR.

Sidenhen har Hilda oprettet sig en ny Instagram-konto med tofaktoergodkendelse for at minimere risikoen for et nyt angreb. Men det ændrer dog ikke på, at hendes oprindelige konto stadig er i hænderne på en svindler:

– Det er ubehageligt, at nogle bruger ens navn til at genere andre. Og derfor mener jeg også, at både Instagram og Facebook har en forpligtelse til at beskytte os meget mere, forklarer hun.

Diverse arrangører beder ofte Hilda og gemalen Keld om at dele bestemte opslag på Instagram – noget de hjertens gerne gør.

Men over for SE og HØR lægger Hilda ikke skjul på, at hun er utryg:

– I virkeligheden føler jeg, at man bliver misbrugt af hackere, der bruger deres udmærkede evner – for de er jo kloge nok – men de bruger dem kriminelt.

Hilda håber naturligvis, at hun får sin oprindelige Instagram-konto tilbage, men tror dog ikke på det. Til gengæld formår hun nu at trække på smilebåndet over situationen.

Sponsoreret indhold