Kendte28. december 2020

Hilaria Baldwin beskyldes for at lyve om sine spanske rødder: - Jeg er en hvid kvinde

Alec Baldwins hustru bliver anklaget for at ”fake” sin spanske opvækst og tilhørende accent
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega554066_004.jpg
 Foto: MEGA

Sætter man sig for at finde frem til den 36-årige forfatter, podcastvært og yogainstruktør Hilaira Baldwins fødeby, så skal man ikke lede længe, før man sidder med oplysningerne.

Mallorca, Spanien.

Hilaria, der har været gift med Hollywoodstjernen Alec Baldwin siden 2012, har gennem flere år talt stolt om sine spanske rødder, sine mørke træk – der får folk i parken til at tro, at hun er barnepige og ikke mor til sine fem blåøjede børn – ligesom hun har måtte undskylde, når hun på tv ikke lige kunne huske det engelske ord for ”agurk”.

Som nævnt fremgår det af både wikisiden og agenturet, at hun er spanskfødt.

Men der er som bekendt ingen, der som internettets egne detektiver kan finde frem til sandheden. Og på Twitter er beskyldningerne klare:

Hilaria hedder i virkeligheden Hillary. Hun er født i byen Boston i delstaten Massachusetts. Og hendes opvækst og ungdom i Spanien er det pure opspind, lyder anklagerne.

To hvide forældre

Nu tager Baldwin selv bladet fra munden og indrømmer, at hun ganske rigtigt er amerikansk, men at forvirringen nok er opstået, fordi hun er flyttet meget rundt som helt ung.

I en syv minutter lang video på Instagram forklarer hun eksempelvis sine forældres hudfarve – Baldwins mor og far Kathryn Hayword og David Thomas er begge professorer, og ifølge flere oplysninger, skulle de begge have arbejdet i flere år i USA, før de i 2011 flyttede til Spanien.

- Ja, jeg er en hvid kvinde. Jeg er en hvid kvinde, forklarer den 36-årige influencer og forfatter, før hun fortsætter:

- I Europa findes der mange forskellige hvide mennesker, og min familie er hvid. Jeg er en blanding af flere etniciteter. Kulturelt set er jeg vokset op mellem to kulturer, så simpelt er det.

Tyk accent og stor forvirring

I flere interviews gennem årene har Hilaria fortalt, at hun kom til USA som 19-årig for at læse på NYU – Universitetet i New York.

Men søndag lød hendes forklaring altså anderledes. I stedet fortæller hun nu, at hun selv er flyttet meget frem og tilbage, mens hun fastholder, at store dele af hendes familie bor i Spanien nu.

- Det var meget frem og tilbage gennem hele min barndom. Og jeg føler mig meget heldig, fordi jeg er vokset op med to forskellige sprog. Så jeg prøver også at lære mine børn to forskellige sprog. Det er meget vigtigt for mig, især nu da min familie bor i udlandet.

Hilaria Baldwin kommer her over et par mimosaer til at fortælle, at hun flyttede til USA som 19-årig:

Flere mener, at Hilaria i dette interview har en påfaldende og tydelig spansk accent - selv forklarer hun, at det let kan ske, når man er tosproget som hende:

I flere Twitter-udvekslinger - blandt andet med sin mand - er Hilaria ikke bleg for at kalde sig for en "spansk yogalærer":

Baldwin-parret har fem børn, som alle har fået relativt spanskklingende navne.

Sammen har de Leonardo, Carmen Gabriela, Rafael Thomas, Romeo Alejandro og Eduardo Pua Lucas.

Om forvirringen omkring sit eget navn forklarer Baldwin:

- I dette land kalder jeg mig Hillary, men i Spanien ville jeg bruge navnet Hilaria.

- Jeg identificerer mig mest med Hilaria, for det er det, min familie kalder mig.

Sponsoreret indhold