Kendte5. april 2022

Herrelandsholdet sender knap 400.000 kroner til Ukraines børn

Et trøjesalg fra kampen på Amsterdam Arena har givet 396.758, som ryger afsted til Unicef’s indsats i Ukraine
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De danske fodboldfans, var tilsyneladende ligeglade med, at herrelandsholdet led et nederlag på 4-2 mod Holland i sidste uge.

Det giver det flotte trøjesalg i hvert fald indtrykket af.

Det var før kampen annonceret, at de danske spillertrøjer efter kampen ville blive sat på auktion og overskuddet givet til Unicef’s kamp i Ukraine.

Det beløb endte på 369.758 kroner, der er blevet sendt afsted til nødhjælpsorganisationen, skriver DBU i en pressemeddelelse.

- Det er overvældende at opleve den store opbakning og interesse for landsholdets trøjer og muligheden for at hjælpe Ukraines børn.

- Det understreger endnu en gang, hvordan fodbold og landsholdet kan få danskerne til at stå sammen. Med donationen kan Unicef gøre en reel forskel for de mange børn og familier, der har akut brug for hjælp, siger Susanne Dahl, generalsekretær i Unicef Danmark.

Trøjen var en speciallavet trøje op til kampen med det danske, hollandske og ukrainske flag på brystet.

https://imgix.seoghoer.dk/20220328-215120-7-1600x2400we.jpg

Eriksens trøje var den klart mest populære på auktionen (Finn Frandsen/Ritzau Scanpix)

Comeback-trøjen blev den dyreste

Selv om kampen, der blot var en venskabskamp, endte med en hollandsk sejr, vil kampen formentlig blive bedst husket for Christians Eriksens landsholdscomeback.

Den danske stjerne skulle faktisk kun bruge to minutter på banen, før han scorede og det kan ses på auktionen.

Eriksens trøje er gået for det klart største beløb af alle trøjer. Der er faktisk over 100.000 kroners forskel på fynboens trøjesalg ned til nummer to på listen.

Christian Eriksens trøje blev solgt for 145.800 kroner, mens at Kasper Schmeichels trøje, der blev solgt for det næsthøjeste beløb, røg for 27.500 kroner.

Joachim Mæhle, Kasper Dolberg og Andreas Skov Olsen fik de resterende tre top-5 pladser med henholdsvis 26.004, 15.502 og 15.002 kroner.

UNICEF’s indsats i Ukraine og nabolandene

I Ukraine og de omkringliggende lande, hvor børn og familier flygter til hjælper UNICEF blandt andet vand, mad, varmt tøj, tæpper og pakker med legetøj, der kan give børnene vigtige frirum midt i konflikten. Herudover leverer UNICEF kasser med førstehjælp, livreddende medicin og andet udstyr til hospitalerne.

Ind til videre er op mod 100 UNICEF-lastbiler med 1000 tons nødhjælp nået frem, men behovet vokser stadig dag for dag.

UNICEF har også oprettet midlertidige støttecentre, såkaldte Blue Dots, ved de mest benyttede flugtruter, der tilbyder rådgivning og beskyttelse til børn og familier, hjælp med at identificere uledsagede børn samt akut medicinsk hjælp og traumebehandling

Kilde: Pressemeddelelse fra DBU

Sponsoreret indhold