Her redder Jonas sin elskede hund fra at drukne

Jonas satte sit liv på spil, da han hoppede i en iskold sø for at redde sin fars hund Rocky. Foto: Barcroft TV

Jonas satte sit liv på spil, da han hoppede i en iskold sø for at redde sin fars hund Rocky. Foto: Barcroft TV

Barcroft TV

Man siger, at hunden er menneskets bedste ven, og at den vil gå igennem ild og vand for at redde sin ejer.

Men det forholder sig bestemt også omvendt – se selv denne fantastiske video.

Videoen viser nemlig øjeblikket, hvor svenske Jonas Lundh sætter sit eget liv på spil for at redde sin fars elskede hund Rocky, der er ved at drukne i en iskold sø.

Den dramatiske redningsaktion fandt sted 24. oktober, da Jonas var på elgjagt sammen med sin far og hans hund Rocky.

Som altid hjalp den fire år gamle hund med at spore, hvor de enorme dyr befandt sig – og på et tidspunkt satte den efter en elg, der krydsede en frossen sø.

Jonas sammen med sin fars hund, den fire år gamle Rocky. Se redningsaktionen i videoen nederst i artiklen. Foto: Barcroft TV

Elgen nåede over på den anden side af den frosne sø, men så heldig var Rocky ikke. Og pludselig var den fire år gamle hund i store problemer i det iskolde vand.

Jonas, der kommer fra Boden i Sverige, kunne ved hjælp af en GPS spore, hvor faderens hund befandt sig, og den 26-årige frygtede det værste, da han opdagede, at Rocky havde bevæget sig ud i den iskolde sø.

- Jeg hørte Rocky udbryde en mærkelig gøen, og jeg kiggede igen på min GPS og kunne se, at de var på vej ud i vandet. På det tidspunkt vidste jeg, at jeg skulle handle hurtigt.

- Så jeg løb helt hen til vandet, kiggede omkring og opdagede elgen og hunden ude i vandet. Jeg kunne se, at elgen bevægede sig, og at den kom op på den anden side efter et stykke tid, men hunden var fanget, og det var dér, at jeg for alvor gik i panik, siger Jonas, der uden tøven satte sig eget liv på spil og sprang i det få grader kolde vand.

- Det eneste jeg tænkte på, var, at jeg ikke kunne lade ham drukne.

Jonas sprang i vandet og svømmede ud til sin fars hund, der var i store problemer. Se videoen med den heltemodige indsats i bunden af denne artikel. Foto: Barcroft TV

- Det var så ekstremt koldt, at jeg næsten ikke kunne trække vejret, og mit hjerte hamrede af sted. Så jeg forsøgte at fokusere på min vejtrækning og komme ud til Rocky hurtigst muligt, siger Jonas, der gispede efter vejret, for hvert svømmetag han tog.

- Svømmeturen ud til Rocky føltes meget lang, men jeg forsøgte bare at være fokuseret og trække vejret.

- Da jeg kom ud til ham, greb jeg fat i hans nakke og trak ham op – det var en fantastisk følelse, da det gik op for mig, at han ville overleve, fortæller Jonas, der svømmede i land med hunden og råbte efter sin far, der befandt sig et stykke væk.

- Det tog et stykke tid, måske 30 minutter var vi på den lille ø gennemblødt og forfrosne. Det var ikke sjovt, men vi klarede det.

Den heltemodige redningsaktion blev filmet ved hjælp af Jonas’ GoPro-kamera. Du kan se videoen herunder: 

Find din favorit kendis her:

Fra forsiden
Close