Kendte 18. august

Her er historien bag Jonas Vingegaard og Trines Marie Hansens intime billede

Ét billede fik mere omtale end alle andre, da Jonas Vingegaard vandt Tour de France. Nu fortæller fotografen bag billedet, hvordan billedet af Jonas og Trine kom i hus.
Den hollandske fotograf Bram Berkien var manden, der fangede det rørende øjeblik mellem Jonas Vingegaard og hans kæreste Trine Marie Hansen, lige efter Vingegaard havde sikret sig den samlede sejr i Tour de France. nbsp;

Den hollandske fotograf Bram Berkien var manden, der fangede det rørende øjeblik mellem Jonas Vingegaard og hans kæreste Trine Marie Hansen, lige efter Vingegaard havde sikret sig den samlede sejr i Tour de France.

Foto: Bram Berkien

Det var en træt, men glad Jonas Vingegaard, der steg af cyklen i Paris den 23. juli.

Han havde netop færdiggjort Tour de Frances sidste etape og kunne nu kalde sig vinder af verdens hårdeste cykelløb.

Men vanen tro havde han nok mere lyst til at kalde på sin kæreste og sin datter, som han troligt gjorde efter hver etape af det franske cykelløb.

I Paris nøjedes Jonas Vingegaard dog ikke med et telefonopkald, for Trine og datteren Frida stod klar ved målstregen. Klar til at følge far op på podiet.

Gik først op for mig senere

Men inden turen gik op på podiet, blev familien placeret i et baglokale. Her var fotografen Bram Berkien også til stede.

Han er fotograf for Vingegaards hold, Jumbo Visma, og så sit snit til at skyde et billede af Jonas og Trine, der havde fundet sig til rette i en sofa.

Hvad, han ikke vidste, var, at han skulle tage et billede, der kort tid efter skulle tage internettet med storm.  

 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det fortæller han til SE og HØR.

– Det var først senere, det gik op for mig, at fotoet viste noget om dem som par, og hvordan en rytter må føle efter Touren.

– I øjeblikket var mit øje mest fanget af det smukke lys, som ramte dem, siger fotografen.

På billedet kan man godt få indtrykket af, at Trine og Jonas er alene i lokalet, men det er ikke tilfældet. Både Jonas’ holdkammerater, og resten af rytterne, der skulle på podiet, var til stede sammen med familien.

Alligevel mener Bram Berkien, at det føltes roligt og intimt.

– Jonas havde lige givet et tv-interview, og ventede på at skulle på podiet. Trine og han satte sig derfor naturligt i sofaen i et par minutter.

– Jeg skød også et par billeder af dem, hvor deres lille datter rendte rundt i forgrunden. De endte med at blive meget sjove, siger Bram Berkien.

En ømhed man selv kan føle

Den 36-årige hollænder lever til daglig af at tage billeder af sportshold og topatleter, som man kan se på hans hjemmeside.

Han har taget billeder af alt fra tennisspillere og atletikudøvere til bjergbestigere og kajakroere.

Alligevel mener han selv, at billedet af Tour de France-vinderen og hans kæreste er et af de mest betydningsfulde og smukkeste øjeblikke, han har fanget på kamera.

– Det føles så oprigtigt og ægte. Der var ingen andre medier til stede. At dele en stille stund efter tre uger i spotlightet føltes meget naturligt, og de omfavnede bare øjeblikket.

– Billedet viser også en ømhed, som man næsten selv kan mærke. For at være helt ærlig tror jeg, vi alle ville ønske at holde om vores ægtefælle, hvis vi lige knoklet så hårdt i tre uger og vundet det største løb i verden, siger Bram Berkien.

At Jonas Vingegaard har været træt siden Tour de France, er det ingen tvivl om. Danskeren har både meldt afbud til Post Danmark Rundt og VM i landevejscykling.

Sponsoreret indhold