Kendte23. december 2019

Her er 16 facts du (måske) ikke vidste om ”Alene Hjemme"

I år er det 29 år siden, at ”Alene Hjemme” fik premiere herhjemme – og det fejrer vi på SE og HØR med at give dig 16 sjove og finurlige facts om filmen, som du (måske) ikke vidste.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2019-12-23_kl._21.29.58.png
 (Foto: MEGA)

Det er ikke rigtig jul, før at vi har hilst på Kevin McCallister og oplevet, hvordan han overmander to indbrudstyve med hjælp fra blandt andet julekugler, søm, to spande maling – og en tarantel.

Og i år er det faktisk præcis 29 år siden, at danskerne for første gang mødte den snu dreng.

Den første "Alene Hjemme"-film blev på rekordtid en kæmpesucces – både herhjemme og i hjemlandet USA – og den gjorde lille Kevin til allemandseje. Siden er filmen trofast blevet genudsendt stort set hvert år i dansk TV. Og vi kan heller ikke lade være med at skrive lidt om den populære komediefilm.

Derfor har vi i anledningen af julen fundet 16 sjove og finurlige facts om den første film, som du (måske) ikke vidste.

1) McCallister-familiens gigantiske palæ ligger i virkeligheden på 671 Lincoln Avenue i Winnetk, Illinois – og er forståelig nok blevet lidt af en turistattraktion. Huset er næsten 400 kvadratmeter stort.

2) Rollen som den snu Kevin McCallister blev skrevet specifikt til Macaulay Culkin.

3) Det var faktisk husets rigtige stue, køkken og trappe, der blev brugt under optagelserne til ”Alene Hjemme”.

4) Ægteparret John og Cynthia Abendshien ejede huset under optagelserne i begyndelsen af 1990’erne og solgte det i 2012 til en pris på $1,585 millioner.

5) Kevins træhus i haven blev bygget inden optagelserne – og bagefter revet ned igen.

6) Hele filmen blev filmet i Chicago-området – også scenerne i Paris. Scenerne, der skal forestille lufthavnen i Paris, er således filmet i O’Hare International Airport.

7) Scenen, hvor lille Kevin løber igennem en oversvømmet kælder, blev ikke filmet i en kælder. Scenen blev faktisk optaget i en skole-svømmehal.

8) Robert de Niro blev faktisk tilbudt rollen som banditten Harry Lime, men afslog.

9) Joe Pesci, som spillede banditten Marv, forsøgte at holde sig væk fra lille Macaulay Culkin på settet – på den måde håbede skuespilleren, at Macaulay ville blive bange for ham, så scenerne i filmen ville virke mere oprigtige.

10) Det er en ægte tarantel, som lusker rundt på Daniel Sterns ansigt. Skuespilleren forlangte dog, at scenen med det ækle dyr kun skulle optages én gang. Det famøse skrig var dog ikke noget, som Daniel Stern udbrød, mens at edderkoppen sad på ham. Skriget ville nemlig have skræmt det stakkels væsen og derfor mimede han skriget, som efterfølgende blev lagt på i lydstudiet.

11) Hvis du havde håbet at se hele gangster-filmen, som undervejs hjælper Kevin med at skræmme tyvene væk, så bliver du skuffet. Filmen, der i ”Alene Hjemme” blev kaldt ”Angels With Filthy Souls”, findes nemlig ikke i virkeligheden.

12) I første omgang var det ikke meningen, at den ”onde” mand med skovlen skulle medvirke. Men han blev tilføjet til manuskriptet, fordi man mente, at filmen ville have godt af en ekstra dosis sentimentalitet.

13) Kevins famøse sætning ”You guys give up, or are you thirsty for more?” stod ikke i manuskriptet, men var noget, som Macaulay Culkin selv fandt på.

14) ”Alene Hjemme” var så populær i sit hjemland USA, at den fortsatte med at gå i forskellige amerikanske biografer helt frem til juni måned året efter.

15) Filmen lå nummer 1 på den såkaldte ”box office”-liste i hele 12 uger og kunne endda prale med at ende i Guinness Rekordbog som komediefilmen med den største indtjening – filmen har tjent svimlende $476.684.675 på verdensplan.

16) Den ikoniske filmplakat med en skrigende Kevin McCallister var inspireret af Edvard Munch-maleriet ”Skriget”.

Sponsoreret indhold