Henrik Voldborg fylder 85: Hver dag er en gave

Det er i dag, den 7. april, at hele Danmarks vejrprofet fylder 85 år, og Henrik Voldborg betragter hver dag som en gave.

Det er i dag, den 7. april, at hele Danmarks vejrprofet fylder 85 år, og Henrik Voldborg betragter hver dag som en gave.

(Foto: Thomas S. Laursen)

I år er det 20 år siden, Henrik Voldborg sagde farvel og tak efter en menneskealder som vejrprofet, men de fleste husker stadig skærmlegenden for det gode humør – og de hjemmestrikkede sweatre.

Det gode humør holder stadig i dag, også selv om det sidste år har været noget af en udfordring for den pensionerede DR-mand, fortæller han til SE og HØR.

Artiklen fortsætter under billedet...

Heldigvis er der en dejlig solplads foran hjemmet i Søllerød. Foto: Thomas Laursen

– Det står sådan set udmærket til. Det går stille og roligt, og jeg er i frivillig isolation. Jeg bor på en blind vej, hvor jeg går en tur hver dag, og der møder jeg ikke rigtig nogen, så jeg kan sagtens holde afstand, siger Henrik Voldborg, som heldigvis allerede er blevet vaccineret to gange mod den frygtede pandemi.

Festen er aflyst

De forløsende stik betyder dog ikke, at Henrik Voldborgs 85-års-fødselsdag onsdag den 7. april skal fejres som i gamle dage, for selv om dagen er halvrund, smutter han ikke til Sverige for at fejre den.

Artiklen fortsætter under billedet...

De ikoniske sweatre har han endnu, men Voldborg går ikke længere med dem dagligt. Foto: Thomas Laursen

– Der bliver ingen fest, og vi tager ingen steder. Vi plejer at være i Sverige og holde en lille sammenkomst, men det kan vi af gode grunde ikke i år. Måske kommer nogle af mine børn forbi, det ved jeg ikke, lyder det fra Henrik Voldborg.

Pandemien og ikke-fejringen er dog slet ikke nok til at slå Voldborg ud, som besluttede sig for, at meteorologi skulle være hans levevej, under den bidende isvinter i 1947, og 15 år senere stod han med papir på sine evner.

Artiklen fortsætter under billedet...

Tv-manden har været sammen med sin belgiskfødte kone Anne-Marie Voldborg i mere end 50 år. Foto: Niels S. Andersen

De ikoniske sweatre fik først deres indtog i Danmarks Radio i 1989, da den humoristiske årskavalkade Svikmøllen fik øjnene op for DR-værten.

Nu handler det dog om at nyde hver eneste dag hjemme i Søllerød, hvor han har boet siden 1972.

Artiklen fortsætter under billedet...

Det store smil var igen fremme, da Voldborg modtog Tivolis kagepris i 1990. Foto: John Jørgensen

– Jeg kan godt mærke, at jeg er 85 år gammel nu. Men ellers er der ikke nogen væsentlig forandring. Mentalt går det meget godt. Jeg laver morgengymnastisk under min kones kyndige direktion. Vi prøver at holde os i form, så godt vi kan. Jeg er glad for livet, og jeg er nået dertil, hvor jeg betragter hver en ny dag som gave.

Ud over vejrinteressen er Henrik også amatørcellist, men under coronaen har han ikke kunnet spille med sine venner. Foto: Claus Poulsen

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close