Kendte3. september 2021

Henrik Qvortrup forsvarer Thomas Treo: "Thailandsk massør" er helt inden for skiven

Er det reducerende at omtale musikeren Michael Falchs udkårene for "thailandsk massør"? Ekstra Bladets chefredaktør mener i hvert fald, at det er helt uproblematisk
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-55749.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

Endnu en musikanmeldelse fra Ekstra Bladets anmelder Thomas Treo får sig en vis portion opmærksomhed.

Denne gang er det for ordvalget "thailandsk massør", som han bruger, når han omtaler den kvinde, musikeren Michael Falch har kastet sin kærligged over. Det gør han i en anmeldelse af albummet "Elsker", der netop er dedikeret til Ginnalee, som Michael Falch mødte på en massageklinik, hvor han gik til behandling for sin dårlige ryg.

Ordvalget er blandt andet faldet DR-værten Iben Maria Zeuthen, der flere gange tidligere har været ude med riven og kaldt Thomas Treos anmeldelser for sexistiske, for brystet.

"Nu stopper du simpelthen, Thomas Treo. Så reducerende om et menneske, der er nogens elskede og endda en fagprofessionel. Reduceret til etnicitet og en titel, der med vilje skal opfattes dobbelttydigt og lægge op til lumre fortolkninger. Det GÅR ikke længere, Ekstra Bladet. Jeres opdaterede intentioner er ikke det papir værd, de er skrevet på, hvis ikke I stopper Thomas Treo," skriver den 36-årige vært på Instagram.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

thaimassører ikke lig ludere

Den kradse kritik giver Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør, Henrik Qvortrup, ikke meget for. Han mener faktisk, at det siger mere om Iben Maria Zeuthen end om Thomas Treo, når hun opfatter "thailandsk massør" som reducerende.

- Det ser jeg overhovedet ikke som problematisk. Der er da masser af thailandske massører. Jeg har selv været til thailandske massører, uden det resulterede i happy endings. Jeg kan simpelthen ikke se problemet.

- Altså. Helt ærligt. Slap af.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/iben_maria_zeuthen_pr_billeder_af_flemming_leitorp_lei9902byflemming_leitorp_preview.jpg
 Foto: Flemming Leitorp

Iben Maria Zeuthen langer ud efter Ekstra Bladet og Thomas Treo. (Foto: Flemming Leitorp)

Ekstra Bladet - da Poul Madsen var ansvarshavende chefredaktør - har igennem det seneste års tid blandt andet i forbindelse med afskaffelse af massageannoncerne bagerst i avisen været ude at markere sig med, at de vil opdatere den måde, de omtaler kvinder.

Men det har ikke fået overbevist alle om, at det er slut med sexistisk omtale af kvinder i avisens musikanmeldelser. Senest skulle Henrik Qvortrup i begyndelsen af juli forsvare en anmeldelse af en koncert med rapperen Tessa, hvor hun blev kaldt "det rappende røvgevir."

Og Iben Maria Zeuthen er heller ikke alene med kritikken af den seneste anmeldelse. Blandt andre tilkendegiver musikerne Raske Penge og Trentemøller, at de enige.

- Er det den stil for omtale af kvinder, I kommer til at køre med dig bag roret?

- Jeg forholder mig til den konkrete anmeldelse. Og den, synes jeg, er fuldstændig inden for skiven. I min verden er en thailandsk massør ikke lig med luder, siger den 57-årige Ekstra Bladet boss og fortsætter:

- Men det overrasker mig ikke, at der er nogen, der vil problematisere det. Sådan er tiden i dag.

Tordenskjolds soldater

- Hvad tænker du om, at der er flere, der finder problematiske eksempler, når du ikke kan se et problem?

- Det er Tordenskjolds soldater, der ser problemer med Thomas Treo hver eneste gang. Det er et fint træk ved en anmelder, at det aftvinger nogle stærke reaktioner, og det har jeg det helt fint med.

Henrik Qvortrup kan altså ikke se nogen grund til at tage fat i sin musikanmelder til en kammeratlig samtale i denne omgang.

- Jeg skal nok kritisere Thomas Treo, når der er grund til det. Det har jeg ikke oplevet endnu, siger Qvortrup, der har været chefredaktør på Ekstra Bladet siden 1. juli.

SE og HØR har kontaktet Iben Maria Zeuthen for at høre, hvordan hun forholder sig til, at den skulle være hende, den er gal med:

- Det er en klassiske undvigemanøvre at pege tilbage på kritikerne.

- Du kan spørge ham, om han tror Treo ville have skrevet om Michael Falchs kærlighed som "dansk fysioterapeut", hvis det var der, hun var. Hvis svaret er nej, er kritikken om kritikerne tilbagebevist. Hvis svaret er ja, vil jeg se det, før jeg tror det, lyder det fra den 36-årige vært.

Henrik Qvortrup har fået stillet det spørgsmål. Til det svarer han: "det aner jeg ikke".

Sponsoreret indhold