Kendte19. maj 2021

Henrik Qvortrup bliver ny chefredaktør på Ekstra Bladet

Nu står det klart, hvem der skal være den nye chefredaktør på Ekstra Bladet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-55740.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

Det er den 57-årige journalist og politiske kommentator Henrik Qvortrup, der fremover vil overtage rollen som chefredaktør på Ekstra Bladets redaktion på Rådhuspladsen i København.

Det skriver JP Politikens Hus i en pressemeddelse.

- Ekstra Bladet skal være garanten for, at der konstant rettes et kritisk blik på samfundets politiske, erhvervsmæssige og kulturelle magtinstitutioner. At turde, hvor andre tier, er essensen af Ekstra Bladet. Og det gør Henrik Qvortrup som få, lyder det fra administrerende direktør Stig Ørskov.

En "no-brainer"

Poul Madsen stoppede i marts efter 14 år som øverste ansvarlige for avisen, og siden har Pernille Holbøll været konstitueret ansvarshavende redaktør.

Selv siger Henrik Qvortrup, at det ikke tog ham lang tid at takke ja til den nye stilling:

- Det var, hvad jeg vil kalde en no-brainer. Når man får tilbudt det efter min mening vigtigste og mest spændende job i dansk presse, så skynder man sig at sige ja," siger Henrik Qvortrup fortæller han til MediaWatch.

Eriksen forlader avisen

Pernille Holbøll skal inden længe på barsel. Også Kristoffer Eriksen forlader jobbet på Ekstra Bladet, hvor han har delt stillingen med Holbøll siden december 2019.

Det oplyser han på Twitter.

- Jeg har i dag besluttet at forlade Ekstra Bladet. Stort tillykke til Henrik Qvortrup med det vigtigste job i dansk dagspresse. Og tusinde tak for samarbejdet til Pernille Holbøll, som jeg kommer til at savne, skriver Kristoffer Eriksen.

Eriksen oplyser, at der i næste uge vil komme nyt om hans "fremtidige gøremål".

Henrik Qvortrup har siden august 2020 været politisk redaktør på BT.

Jobbet - som han havde varetaget 20 år tidligere - var samtidig Qvortrups første redaktørstilling, siden han i siden han i 2016 blev idømt fængselsstraf i den såkaldte "tys-tys-sag", mens han var chefredaktør på Se og Hør.

Han har desuden været kommentator på TV 2, samt særlig rådgiver for tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen.

Sponsoreret indhold