Henning Jensen stopper karrieren: Jeg vil ikke mere

Farvel og tak. Henning Jensen vil ikke længere være skuespiller efter en succesfuld karriere, der spænder over 49 år.

Farvel og tak. Henning Jensen vil ikke længere være skuespiller efter en succesfuld karriere, der spænder over 49 år.

(Foto: Thomas Laursen)

Han er så tæt på at runde et halvt århundrede på scenen, men der bliver ikke noget jubilæum næste år, for 76-årige Henning Jensen har valgt at sige stop efter en karriere, som har budt på et hav af teater- og filmroller.

Til sidst tog stress fra et hårdt spilleprogram fuldstændig pippet fra den tidligere ”Bodil”-vinder.

– De sidste 12 måneder, jeg var på Det Kongelige Teater, spillede jeg fire hovedroller, og det kan man ikke. Da jeg stod midt i den sidste, ”Møller og Larsen”, kunne jeg ganske enkelt ikke mere. Søren Sætter-Lassen og jeg fulgtes ind på teatret, vi bor i nærheden af hinanden, og han sagde en dag i bilen: ”Vil du ikke godt gå til læge? Du er helt død i øjnene.” Det gjorde jeg så. Så faldt hammeren. Jeg var totalt stressnedbrudt, siger Henning Jensen til Berlingske.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Den nu tidligere skuespiller har siden 1985 været gift med kollegaen Solbkørg Højfeldt, 72. Foto: Dan Mariegaard

Depressioner

Henning Jensen har aldrig lagt skjul på, at han i mange år har lidt af tilbagevendende depressioner, og nu, hvor han ikke længere står på scenen, har han tid til at skrive den bog færdig om sygdommen, som han har brygget på i 19 år.

Skuespillet er dog tilsyneladende lagt på hylden for evigt.

 – Næste sæson er det mit 50-års jubilæum. Men jeg ved ikke, hvad jeg skulle spille, hvis jeg gik med til at markere det. Jeg vil helst ikke mere, helst ikke. Jeg vil ikke mere. Jeg har gjort, hvad jeg skulle. Og jeg var sgu heller ikke så dårlig til det, lyder det fra den nu pensionerede scenekunstner.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Henning Jensen var i mange år tilknyttet Det Kongelige Teater, og det var også stedet, der til sidst fik ham til at gå ned med stress. Foto: Hanne Juul

Vil du læse meget mere om de kendte hver eneste uge? Så bliv fast abonnenent på SE og HØR - læs mere her.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close