Kendte 17. oktober 2021

Helt vildt: Filmhold landet efter filmoptagelser i rummet

Det russiske filmhold har været afsted i 12 dage for at lave de første filmoptagelser i rummet
Foto: Reuters

Den russiske skuespiller Julia Peresild og den russiske filminstruktør Klim Sjipenko er tilbage på jorden efter 12 dage i rummet.

De har befundet sig på Den Internationale Rumstation for at lave de første filmoptagelser i rummet. Optagelserne er til filmen "Challenge".

De to er med hjælp fra kosmonaut Oleg Novitskij landet i Kasakhstan tidligt søndag morgen dansk tid.

- Nedstigningsfartøjet fra det bemandede rumfartøj Soyuz MS-18 står oprejst og sikkert. Besætningen har det godt, skriver det russiske rumagentur Roscosmos på Twitter efter landingen.

Novitskij har været i rummet det seneste halve år. Det russiske rumagentur Roscosmos har skrevet på Twitter, at besætningen har det godt efter landingen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Efter landingen siger Julia Peresild ifølge det russiske nyhedsbureau, at hun var trist over, at forlade Den Internationale Rumstation.

- Jeg er lidt ked af det i dag. Det virkede, som om at 12 dage ville være meget, men jeg havde ikke lyst til at tage afsted, da alting var overstået.

- Det her var helt klart en oplevelse, man kun får én gang i livet, siger hun til den russiske tv-kanal Channel One.

Hvis filmprojektet holder tidsplanen bliver filmen den første nogensinde, der har optagelser fra rummet.

Filmen handler om en kirurg, der bliver sendt til Den Internationale rumstation for at redde en kosmonaut. Derudover er resten af filmens plot og budgettet for filmen ikke offentliggjort.

Det amerikanske rumagentur Nasa har også meddelt, at det har planer om at lave en spillefilm, der har den kendte skuespiller Tom Cruise i hovedrollen, på Den Internationale Rumstation.

Da skuespilleren og filminstruktøren lettede fra jorden tidligere på måneden, var det med hjælp fra kosmonauten Anton Shkaplerov. Selv om landingen er gået godt, har rumrejsen ikke været helt gnidningsfri.

Da filmholdet skulle lægge til ved Den Internationale Rumstation, var Anton Shkaplerov nødt til at gøre det manuelt.

Sponsoreret indhold