Kendte23. november 2022

Helle Thorning-Schmidts designer afslører: Her er sammenhængen

Søren Le Schmidt afslører sammenhængen mellem Helle Thornings kjoler, som nu flere gange har skabt overskrifter
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Derfor er VM i Qatar så kontroversiel.
 Video: Aller tv-desk

Helle Thorning-Schmidts beklædning skaber endnu en gang overskrifter, efter hun i går troppede op til Danmarks kamp mod Tunesien.

Og det er ikke første gang, at et samarbejde mellem den tidligere statsminister og designeren bag den meget omtalte regnbueblazerkjole, Søren Le Schmidt, er blevet bestormet af befolkningens meninger i indbakken.

For Søren Le Schmidt er også manden bag den ikoniske pink kjole, som satte hele kongeriget på den anden ende, da Helle Thorning tog til gallafest hos dronningen for at fejre majestætens 50-års regentjubilæum.

– Man kan sige, at nu kickstartede vi det med den pink kjole, og den lavede en masse larm – mest positivt, men den fik også folk til tasterne, og fred være med det. Jeg har mest modtaget positive tilkendegivelser fra folk. Også med den blå, siger Søren Le Schmidt til SE og HØR.

ELLE Awards 2022
Søren Le Schmidt.
 Foto: Jesper Sunesen

– Folk har skrevet, at den var smuk og klædelig og et cool statement, tilføjer han.

Han fortæller desuden, at det var Helles idé og ønske at inkorporere regnbueflaget på den blå blazerkjole.

– I stedet for at sy en badge på, tænkte vi det ind i designet, så jeg lavede det som en bred manchet.

Selv afholder han sig fra at udtale sig politisk men understreger, at han naturligvis bakker op om LGBT+-miljøet.

– Det er fedt at inkorporere sådan noget i et design. Det er jeg ikke vant til, så det var en sjov udfordring, fortæller Søren og afslører, at makkerparret ikke har flere politiske gimmicks i regnbueærmet i denne omgang.

En af Helle Thorning-Schmidts kjoler er endnu en gang blevet det helt store samtaleemne.
En af Helle Thorning-Schmidts kjoler er endnu en gang blevet det helt store samtaleemne.
 Foto: Ritzau Scanpix, Hanne Juul

Han afviser dog ikke, at de ikke i fremtiden skaber flere kjoler og mere larm.

Ny forsvarsspiller for landsholdet

De danske landsholdsdrenge har fået mange hug for at droppe det omstridte One Love-anførerbind, mens Helle er blevet hyldet for sit store mod, efter at have kippet med det forbudte regnbueflag på tribunen i går.

I dag har hun taget bladet fra munden i et langt opslag på Instagram, hvor hun blandt andet tager landsholdets stærkt kritiserede beslutning i forsvar.

– Tak til alle for jeres skønne kommentarer. Jeg sætter virkelig, virkelig stor pris på dem, selv om jeg ikke følte mig specielt modig, indleder hun opslaget.

Herefter understreger hun, at hun ikke valgte at bære den blå blazerkjole med regnbueærmerne som en fuckfinger til landsholdet for at droppe anførerbindet.

– Jeg støtter deres beslutning om ikke at ville risikere sanktioner som mindsker landsholdets muligheder for at nå langt i turneringen, og jeg synes, at alle i det mindste bør anerkende, at det er et virkeligt dilemma.

I opslaget betvivler hun også sin egen beslutning om at flage for queerpersoner offentligt i Qatar. For hvad hvis det blot forværrer regimets syn på LGBT+-miljøet i oliestaten, spørger hun sig selv og konkluderer, at dilemmaer er det, livet handler om.

Der er ikke noget, der er sort/hvidt.

Sponsoreret indhold