Kendte 7. oktober 2021

Helle Thorning-Schmidt: - Mit barn definerer sig hverken som dreng eller pige

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt fortæller, at hendes barn ”nogle gange vågner op og føler sig som dreng og andre gange som pige”
(Foto: Lars H. Laursen)

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt er lige nu aktuel med sin bog ”Blondinens Betragtninger – om køn, feminisme og #metoo”.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Her skriver hun blandt andet om kønsdebat – en debat, der også er foregået hjemme hos hende selv.

Helle Thornings-Schmidts yngste barn blev født med navnet Camilla, men hedder i dag Milo og er nonbinær, hvilket betyder, at Milo hverken definerer sig som mand eller kvinde.

Til ALT for Damerne fortæller den tidligere statsminister, at Milo ”nogle dage vågner op og føler sig som en dreng og andre gange som pige”.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix)

Helle Thorning-Schmidt og hendes to børn til reception på sin nye bog. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

- Lige i starten, da hun som 15-årig fik en erkendelse af at være mere interesseret i piger end i drenge, tænkte jeg først ”hvorfor har jeg ikke set det før” og så ”åh, det bliver måske lidt besværligt for hende”. Og det har jeg tænkt i mange situationer, for hun vælger en sværere vej end så mange andre. Hun vælger at gå klædt på sin egen måde, og det kan blive svært for hende som menneske, fortæller Helle Thorning-Schmidt til ALT for Damerne og tilføjer:

- Men jeg var også stolt af, at hun føler, at hun kan leve det liv, hun gerne vil, og tænkte på de mange, mange unge mennesker fra andre lande, som går og skjuler for deres forældre, hvem de i virkeligheden er.

Helle Thorning-Schmidt og ægtemanden Stephen Kinnock har foruden Milo også datteren Johanna.

Sponsoreret indhold