Kendte9. februar 2023

Helle Thorning-Schmidt i ny dokumentar: Har fået nok af "Gucci-Helle"

Til foråret toner Danmarks tidligere statsminster Helle Thorning-Schmidt frem på skærmen, når en ny Viaplay-dokumentar får premiere
Den tidligere statsminister sætter nu ord på, hvordan det er at være Danmarks første kvindelige statsminister - og hvor hun er i dag.
Den tidligere statsminister sætter nu ord på, hvordan det er at være Danmarks første kvindelige statsminister - og hvor hun er i dag.
 Foto: Mikael Rieck

Det er nok gået de færreste danskeres næser forbi, at Danmarks første kvindelige statsminister i sin regeringstid ofte gik under øgenavnet ”Gucci-Helle”.

Og det kan godt være, at Helle Thorning-Schmidt ofte har trukket på smilebåndet over mærkatet, men hun har samtidig heller aldrig lagt skjul på, at hun lige så ofte har været godt og grundigt træt af det.

Noget tyder dog på, at det særligt er sidstnævnte, der har gjort sig gældende for den tidligere leder, der i den nye dokumentar, ”Statsministeren Helle Thorning-Schmidt”, sætter ord på, hvor ødelæggende det nedladende navn i virkeligheden har været.

Viaplay lover, at danskerne får indblik i Helle Thorning-Schmidts liv efter tiden på Christiansborg - og dokumentaren kaster desuden et tilbageblik på de politiske og personlige kampe, som hun gennem tiden har kæmpet.

Der er selvsagt tale om netop øgenavnet ”Gucci-Helle”, men der gemmer sig også umiddelbart en hidtil ufortalt historie om, at den nuværende ledelse i Socialdemokratiet har forsøgt at skrive Danmarks første kvindelige statsminister ud af historien.

Dokumentaren ”Statsministeren Helle Thorning-Schmidt” får premiere på Viaplay til foråret.

Sponsoreret indhold