Kendte14. september 2020

Helle Thorning blander sig i Sofie Linde-sagen

Den tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt blander sig nu i sexisme-debatten, der blev startet af Sofie Linde under Zulu Comedy Galla. Helle Thorning fortæller, at hun selv har oplevet sexchikane-sager flere gange
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Landets tidligere statsminister går nu ind og blander sig i Me Too-debatten, der blev startet af Sofie Linde under Zulu Comedy Galla for nogle uger siden.

Helle Thorning fortæller i et opslag på sin instagram-profil, at hun selv har oplevet sexchikane-sager flere gange:

- Som leder har jeg pænt meget erfaring med sexchikanesager - to højtprofilerede sager, da jeg var formand for Socialdemokratiet, og en sag på CEO niveau fra Red Barnet UK, der stadig kastede lange skygger på min vagt som direktør for international Red Barnet fra 2016, skriver Helle Thorning blandt andet i sit opslag.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/helle_thorning.jpg
 (Foto: Lars H. Laursen)

Helle Thorning blander sig nu i debatten. Foto: Lars H. Laursen

I alle tre tilfælde blev den tidligere statsminister ”beskyldt for at overreagere”, da hun som chef valgte at gå i sagerne.

Til det skriver hun på sin instagram-profil:

- Hvilket jeg egentlig har det meget godt med i dag.

Helle Thorning kommer til slut med en opfordring og et velment råd til alle mediechefer, partiledere, departementschefer, NGO-direktører, bureau direktører, fagforeningsledere og andre:

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/zulu_comedy_galla_20200627-1.jpg
 Foto: Thomas Laursen

30-årige Sofie Linde startede debatten, efter hun fortalte om sin egne oplevelser under Zulu Comedy Galla. Foto: Thomas Laursen

- Gør hellere for meget end for lidt. Og gør det lige nu. Inviter til dialog med kvinderne og spørg dem, lav medarbejder undersøgelser, vær sikker på at alle alle alle har fattet hvad forskelsbehandling og sexuel chikane er, lav obligatoriske kurser for alle medarbejdere, vær sikker på at alle kender klagevejene, skab en solidaritetskultur så man tager sig af hinanden (og særligt de yngste kvinder) og vis med dine personlige handlinger og værdier at der er nul tolerance hos den øverste ledelse.

- Kære chef; Der kan godt være du har gjort meget, men noget tyder på at der skal mere til, skriver hun slutteligt.

Sponsoreret indhold