Kendte17. august 2023

Heidi Meyer forklarer anklager om vold mod datteren: - Det er en kærlig leg  

Nu forklarer Heidi Meyer Vallentin, influencer og jordemoder, at det blot er en ”sanseintegreret leg”, som er blevet groft misforstået, når følgere og onlinefora beskylder hende for at slå sin datter
Heidi Meyer Vallentin fortæller, at det har været overvældende og dybt krænkende at blive folkedømt på internettet de seneste dage 
Heidi Meyer Vallentin fortæller, at det har været overvældende og dybt krænkende at blive folkedømt på internettet de seneste dage
 Foto: Privat

"Jeg har for eksempel brugt min fysik i stedet for ord, da det er et sprog, hun forstår… Det kunne være som i dag, da hun for sjov gav mig en lille flad med en våd hånd ude på toilettet. Så slår jeg prompte tilbage, men griner med hende, så slår hun igen, og jeg kvitterer det hårdere."

Sådan lød teksten på den Instagram-story, som jordemoder Heidi Meyer Vallentin lagde op i weekenden. Teksten handler om hendes opdragelse af datteren.

Teksten i hendes siden stærkt omdiskuterede story fortsætter:

"Tredje gang spørger hun, hvorfor jeg slår et barn, og jeg svarer, jeg taler bare dit sprog, så lad være med at give noget, du ikke kan lide at få tilbage."

Internettet – naturligvis først og fremmest på det anonyme onlineforum Reddit - flammede lynhurtigt op i rendyrket raseri over morens beskrivelser af ”daske-opdragelsen”, og nu forklarer Heidi Meyer med de i skrivende stund 11,9 tusinde følgere.

”Leget på plads”

Overfor SE og HØR fortæller hun, at der var tale om ”en sanseintegreret leg”, som er blevet misforstået.

– Nogle børn har en høj energi, kan opleve at det at blive talt til, når de er oppe at køre, er endnu mere stressende end for eksempel at blive holdt kærligt fast eller få lov at være ”leget på plads”, fortæller Heidi Meyer Vallentin.

– Så i stedet for at vise hende, at jeg synes, det er træls at blive slået med en våd hånd, så leger jeg med på hendes leg. Og så regulerer hun sig selv.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-08-17/img_5856.jpg
Heidi Meyer Vallentin arbejder til daglig som traumeterapeut og jordemoder. De seneste par dage har hun været i en gevaldig shitstorm på grund af en anekdote, hun delte på Instagram.
 Foto: Privat

Heidi Meyer Vallentin, der ernærer sig gennem både forfatterskab og som indehaver af egen klinik, hvor hun praktiserer sin fødselsforberedende metode, er med på, at det kan virke kontroversielt, at ”lege læring ind”.

– Det er supervigtigt, at det kommer frem, at det her jo ikke bare er end ”jeg-klasker-tilbage”. Det ville jeg jo aldrig gøre, for så ville jeg ikke have et barn i trivsel. Jeg gør ikke det her i affekt, men i en kærlig leg. Og jeg samler op bagefter og spørger for eksempel, om hun syntes, det var sjovt og så videre. Ting, som kan gøre, at vi kan få en samtale om, at det kan være irriterende at blive rørt med våde fingre på et toilet, fortæller Heidi Meyer Vallentin, som refererer til anekdoten om episoden, som foregik under en tur til BonBon-Land, hvor datteren gav sin mor en lille.

Jeg har været sløset med mit ordbrug.

Heidi Meyer Vallentin om den kontroversielle story 

Et dårligt opslag

Kan du forstå, at folk reagerer, som de gør, når du i en story skriver, at du ”kvitterer det hårdere”, når din datter slår dig?

– Ja, jeg synes faktisk, det er godt, de reagerer. Jeg har svaret på måske 500 beskeder, og halvdelen af dem har været fra folk, der forstår min intention. Og så har jeg haft alle de vrede beskeder, hvor jeg faktisk har takket folk for at reagere – fordi det var et dårligt opslag. Og så har jeg beklaget og forklaret, fortæller Heidi Meyer til SE og HØR.

Hele oplevelsen har fået hende til at overveje, hvad hun deler med sine følgere.

– Jeg vil være bedre til at italesætte det her felt og tænke over ikke at gå så naivt ind i det og være sikker på, at folk ved, at jeg har et trygt og kærligt barn, siger hun, før hun fortsætter:

– Og så vil jeg ikke dele ord, der kan misforstås. Det er både skadelig for mig og et stigma, jeg forsøger at fremhæve, og som rigtig mange har gavn af bliver italesat.

Heidi Meyer Vallentin indrømmer til sidst:

– Jeg har været sløset med mit ordbrug.

SE og HØR har i forbindelse med historien om Heidi Meyer Vallentin rettet henvendelse til Børns Vilkår for at høre, hvordan de forholder sig til konsekvenserne og de juridiske grænser i den givne situation, men de ønsker ikke at forholde sig til konkrete sager:

– Vi kan ikke gå ind og kommentere den konkrete sag med influenceren, da vi ikke kender detaljerne i den. Det må være op til myndighederne at vurdere, om der er sket noget ulovligt eller ej, lyder deres svar.

Sponsoreret indhold