Kendte6. juli 2023

Heick mister formue på Bornholm

Annette Heick og Jesper Vollmer har for fjerde år i træk underskud i bornholmer-konceptet, hvor personer fra øverste, øverste, øverste hylde mødes
Annette Heicks bornholmerprojekt er ingen guldgrube.
Annette Heicks bornholmerprojekt er ingen guldgrube.
 Foto: Søren Jul Lamberth

Der er tilsyneladende en dårlig forretning at satse på kundesegmentet fra øverste, øverste, øverste hylde.

I hvert fald er det ikke lykkedes ægteparret Annette Heick og Jesper Vollmer at forvandle deres bornholmske madkoncept Rå til noget, der kan sikre deres pension.

Rå, som ligger i Allinge, hvor der hvert år er sort af mennesker på grund af Folkemødet, har for fjerde år i træk underskud. I 2022 blev det til et minus på 551.165 kroner, mens resultatet i 2021 landede på minus 656.078 kroner.

- Selskabet har tabt mere end 50 % af sin egenkapital, står der i noterne til regnskabet.

Ja, det tør siges, for egenkapitalen er negativ. Formuen er opgjort til minus 993.272 kroner.

At der mangler en million kroner i firmaet skyldes primært, at den 51-årige entertainer og den 49-årige kok har for store personaleudgifter i forhold til indtægterne i koncepthuset, som ifølge parret IKKE er en restaurant.

I 2022 var der i rå en bruttofortjeneste på 964.045 kroner, men lønomkostningerne løb op i over 1,3 mio. kroner. Samtidig løb de finansielle omkostninger løbsk. De steg med over en kvart million kroner.

Familien Heick ved deres madhus Rå i Allinge.
Familien Heick ved deres madhus Rå i Allinge.
 Foto: Thomas Laursen

Rå blev i år landskendt i forbindelse med Folkemødet, fordi advokaten og bogbrænderen Rasmus Paludan stillede sig op i nærheden af familien Heicks ejendom med en megafon og forsøgte at få sine budskaber ud til Folkemødets deltagere. Det fik Annette Heick til at bede Paludan om at finde et andet opholdssted, fordi Rå ifølge sangeren havde gæster fra "øverste, øverste, øverste hylde".

Trods sidste års voldsomme underskud på over en halv million kroner, er Heick-parret fuld af fortrøstning:

- Selskabet forventer at reetablere kapitalen gennem fremtidig drift eller alternativt ved støtte fra moderselskabet, skriver ægteparret i regnskabet. Moderselskabet er Annette Heicks anpartsselskab A-NET, som er opsamlingskanal for de beløb, som Annette Heick tjener i underholdningsbranchen.

Sidste år var indtjeningen i A-NET langt over 1,6 mio. kroner. Annette Heick hævede omkring 100.000 kroner i løn om måneden. Datterselskabet Rå er som nævnt en underskudsforretning, og de dårlige tal fra det bornholmske madlaboratorium smitter af på bundlinjen i A-NET, som slutter 2022 med et underskud på 615.309 kroner.

Underskuddet i Rå påvirker også egenkapitalen i A-NET i nedadgående retning. Nettoformuen i Annette Heicks selskab A-NET var 31. december godt 800.000 kroner.

Sponsoreret indhold