Kendte29. september 2022

Hayden Panettiere sætter ord på forældremyndighedsag: En “hjerteskærende” beslutning

Skuespillerinden fortæller i et hudløst ærligt interview, hvordan hun følte sig tvunget til at overlade datteren med sin eksforlovede
Hayden Panettiere
Hayden Panettiere sætter for første gang ord på, hvorfor hun i 2018 mistede forældremyndigheden over datteren Kaya.
 Foto: Jordan Strauss/AP/Ritzau Scanpix

Hvad der som udgangspunkt skulle være den lykkeligste tid i skuespillerindens liv, det blev i stedet den muligvis sværeste for den 33-årige “Nashville”-stjerne Hayden Panettiere.

For kort efter datteren Kaya kom til verden i 2014, udviklede hun en svær fødselsdepression, der siden udviklede sig til et alvorligt misbrug af både stoffer og alkohol.

Forholdet mellem Panettiere og hendes daværende forlovede, Wladimir Klitschko blev med tiden så anstrengt, at de valgte at gå fra hinanden i 2018.

Siden har datteren boet med Wladimir i hans hjemland, Ukraine.

Og Panettiere har flere gange udtalt, hvordan hun ikke rigtig har mulighed for at bruge tid med datteren.

Nu viser det sig, at det ikke var med hendes gode vilje, Klitschko fik den fulde forældremyndighed i 2018.

Det fortæller hun i et nyt interview med Jada Pinkett Smith, da hun onsdag medvirker i det nyeste afsnit af “Reb Table Talk” ifølge Los Angeles Times.

– Det var slet ikke til diskussion, lyder det indledende fra skuespillerinden, da Smith spørger ind til sagen.

– Hvis han nu bare var kommet til mig og sagt; “Jeg synes, grundet hvordan du har det lige nu, så vil det bedste nok være for hende, at hun kommer hen og er hos mig og er et stykke tid”, så ville jeg nok have sagt, okay, det giver mening. Jeg forstår det, og så kommer jeg over og besøger hende.

Blev tvunget

Det var dog langt fra sådan, det gik for sig, da Panettiere blev præsenteret for det afgørende forældremyndihghedsdokument.

I dag ser skuespillerinden tilbage på hændelsen som “knusende”.

– Det var det værste. At skulle skrive under på de papirer, det var det mest hjerteskærende jeg nogensinde har gjort i hele mit liv.

Artiklen fortsætter under billedet

Hayden Panettiere
Hayden Panettiere har levet uden sin i dag syvårige datter siden 2018.
 Foto: Willy Sanjuan/Invision/AP

Det er første gang Panettiere sætter ord på, hvorfor hun, som medierne de seneste år har beskrevet det, opgav sin datter.

Noget, hun også kommenterer på i interviewet, og kalder for dehumaniserende.

– Jeg kan huske, der var en forside, hvor der stod noget alla: “Hvorfor Hayden valgte at opgive sin datter”. Og det var bare så misvisende.

Har frygtet det

Hun fortæller videre, hvor længe det har taget hende at ville tale om det, da hun “ikke ønsker at pisse den person af, der har kontrol over din datter”.

Da skuespillerinden i juli åbnede op omkring sit svære misbrug, var det desuden første gang, hun satte ord på sin situation.

Her forklarede hun sit valg om at opgive forældremyndigheden med, at hun ønskede at være “en god mor”.

Men trods skuespillerinden siden har været på afvænning og er et meget bedre sted, så bor datteren Kaya endnu med sin far.

Artiklen fortsætter under billedet

Hayden Panettiere og Wladimir Klitschko
Hayden Panettiere fotograferet sammen med sin eksforlovede, Wladimir Klitschko i december 2015.
 Foto: Jörg Carstensen/AP/Ritzau Scanpix

Efter Rusland invaderede Ukraine tidligere på året kunne Panettiere bekræfte, at datteren var i sikkerhed og ikke befandt sig i landet. Hvor henne datteren er lige nu, og hvor ofte hun har mulighed for at tale med hende, uddyber hun ikke.

Sponsoreret indhold