Harvey Weinstein kendt skyldig

Mere end 80 kvinder er stået frem og anklager Harvey Weinstein for voldtægt og seksuelle overgreb.

Mere end 80 kvinder er stået frem og anklager Harvey Weinstein for voldtægt og seksuelle overgreb.

Foto: MEGA

En jury har netop dømt filmproduceren Harvey Weinsten skyldig i to tilfælde af seksuelle overgreb. Det skriver New York Times

Weinstein er kendt skyldig i to ud af fem anklagepunkter.

To af de mest alvorlige anklagepunkter blev afvist af juryen, der de seneste fem dage har voteret ved retten på Manhattan i New York City. 

Den 67-årige producer blev kendt skyldig i en voldtægt af tredje grad, som det kaldes i det amerikanske retssystem, samt "kriminel seksuel akt af første grad".

Retssagens fokus var to kvinder, der stod frem med deres anklager mod Weinstein: Den tidligere produktionsassistent Miriam “Mimi” Haleyi og det spirende skuespiltalent Jessica Mann.

Jessica Mann fik medhold i sin anklage om voldtægt af tredje grad: Det indebærer, at en gerningsmand - i dette tilfælde Harvey Weinstein - enten har haft samleje med en person, som ikke har kunnet modsætte sig, gerningsmanden har været over 20 år, mens offeret har været under 17.

Produktionsassistent Miriam “Mimi” Haleyi fik medhold i sin anklage om "kriminel seksuel akt af første grad", som indebærer, at gerningsmanden har haft samleje af oral eller anal karakter med en person, som ikke gav samtykke eller var ude af stand til at modsætte sig. 

Ifølge New York Times blev Weinstein ført direkte tilbage i fængsel efter dommen, og hans straf udmåles på et andet tidspunkt. 

Skandalen rullede  i oktober 2017 for Harvey Weinstein, da en række artikler i The Times og The New Yorker afdækkede seksuelle overgreb i underholdningsindustrien - det affødte #MeToo-bevægelsen

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close