Kendte13. juni 2020

Harry Potter-stjerne Rupert Grint tager afstand til J.K. Rowling

Skuespiller Rupert Grint er den seneste "Harry Potter"-stjerne til at tage afstand fra J.K. Rowlings kontroversielle kommentarer
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2020-04-11_kl._09.43.13.png
 Foto: MEGA

J.K. Rowling, kvinden bag "Harry Potter", er røget ud i noget af en shitstorm, efter kontroversielle udtalelser om transseksuelle. Nu melder "Potter"-stjernen Rupert Grint sig på banen.

Både Daniel Radcliffe og Emma Watson har taget afstand fra J.K. Rowling og samtidig udtrykt deres støtte til det transseksuelle miljø.

Nogenlunde samme sang synger den 31-årige Rupert Grint, der er primært er kendt for sin rolle som Ron Weasley i "Harry Potter"-filmene.

- Jeg står fast med transfællesskabet og gentager de følelser, der er blevet udtrykt af mange af mine kolleger. Transkvinder er kvinder. Transmænd er mænd. Vi burde alle have ret til at leve med kærlighed og uden fordomme, suger Rupert Grint til The Times.

Lørdag delte forfatter J.K. Rowling et tweet, hvor hun skriver, at det udelukkende er den menstruerende del af befolkningen, der kan kategoriseres som værende kvinder.

Den udtalelse udløste ikke overraskende en shitstorm ud over det sædvandlige på de sociale medier.

- Transpersoner er dem, de siger, de er, og de fortjener at leve deres liv uden konstant at blive konfronteret med eller fortalt, at de ikke er dem, de siger, de er, lød det efterfølgende fra Emma Watson.

Det er ikke første gang, at J.K. Rowling er blevet anklaget for transfobiske udtalelser.

I december sidste år benyttede den berømte forfatter sig af hashtagget "#IStandWithMaya" i et forsøg på at udvise sin støtte til den britiske skatteekspert Maya Forstater, der mistede sit job, efter at have udtalt sig om, at det ikke er muligt for mennesker at ændre på deres biologiske køn.

Sponsoreret indhold