Kendte6. april 2021

”Harry Potter ”-skuespiller Paul Ritter er død

Den populære britiske skuespiller, der blandt andet medvirkede i filmene om troldmanden ”Harry Potter” og agenten ”James Bond”, blev kun 54 år.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210406-131857-4-1920x2858we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Skuespiller Paul Ritter, 54, er død af en hjernetumor.

Det skriver The Guardian, som har fået dødsfaldet bekræftet af Ritters agent.

Han gik på fredelig vis bort mandag, mens hans familie – sønnerne Frank og Noah, samt hustruen Polly, var ved hans side.

Hans agentbureau kalder ham i udtalelsen om dødsfaldet for en ”utrolig talentfuld skuespiller med et enormt antal forskellige roller bag sig”, hvorefter de desuden beskriver ham som ”voldsomt intelligent, sjov og venlig.”

- Vi vil savne ham helt enormt, tilføjer de.

I Storbritannien er den nu afdøde skuespiller nok bedst kendt for sin rolle som familiens overhoved i serien ”Friday Night Dinner” på Channel 4, men resten af verden kender ham desuden fra HBO-serien ”Chernobyl”, som nød stor succes for to år tilbage. Her spillede han chefingeniør Anatoly Dyatlov.

Robert Popper, der har skrevet ”Friday Night Dinner”, kalder Ritter for ”et fantastisk menneske”.

- Den bedste skuespiller, jeg nogensinde har arbejdet med, lyder det i øvrigt fra forfatteren i tweetet.

Den nu afdøde skuespiller spillede Eldred Worple i ”Harry Potter og halvblodsprinsen” som havde premiere i 2009. Ligesom han havde rollen som Guy Haines i James Bond-filmen ”Quantum of Solace” fra 2008.

Ritter var gennem sin karriere med til at vinde flere store film- og tv-priser.

Serien om atomkraftværket ”Chernobyl” – som også havde Stellan Skarsgård og Emily Watson på rollelisten – modtog to Golden Globes-priser og 10 Emmy Awards.

https://imgix.seoghoer.dk/20210406-123102-2-1920x1282we.jpg
 Foto: Allstar/Ritzau Scanpix

Miniserien ”Chernobyl” om den største atomkatastrofe i historien var voldsomt populær i 2019 Foto: Allstar/Ritzau Scanpix

Paul Ritter har desuden været nomineret til Tony-prisen for sin rolle i ”The Norman Conquets” og til en Oliver Award for sit arbejde på teaterscenen i West End i 2006.

Sponsoreret indhold