Kendte12. december 2020

Har "Vild med dans"-dommerne favoritter?: De skal passe på

Nogle seere mener, at flere af "Vild med dans"-dommerne har klare favoritter i årets udgave af dansekonkurrencen, men er det i virkeligheden tilfældet?
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Flere seere mente i lørdags, at det var tydeligt, at dommerne i "Vild med dans" havde deres klare favoritter.

Men er der noget om snakken? Det giver "Vild med dans"-eksperterne Helle Skram de Fries og Nikolaj Bonde et bud på herunder.

- Man kan sige, at Danmark er et lille land, og danseverdenen er også en enhed i enheden. Der er selvfølgelig nogle af dem, der kender hinanden af de professionelle dansere og dommerne, fortæller BILLED-BLADETs Helle Skram de Fries og fortsætter:

- Man skal hele tiden huske, at dommerne skal kigge på det faglige, men dommere er også mennesker med følelser, så nogle gange, selvom de måske ikke er bevidste om det, kommer de måske til at favorisere en, som de har kendt siden personen var lille.

Artiklen fortsætter efter billedet

https://imgix.seoghoer.dk/20201205_hjp2488.jpg
 Foto: Hanne Juul

Har dommerne favoritter i "Vild med dans"? (Foto: Hanne Juul)

Men bare fordi dommere og professionelle dansere kender hinanden fra andre steder end "Vild med dans"-gulvet, betyder det så rent faktisk, at der er nogle, der bliver favoriseret?

- Det kan tit godt se sådan ud, så det kan jeg godt forstå, at der kommer kommentarer om, konkluderer Helle Skram de Fries.

Hos Nikolaj Bonde og SE og HØR er det også en tendens, de har lagt mærke til.

- Det er også noget, som vi har prøvet at stikke lidt til dommerne omkring. Jeg talte med Jens Werner for to uger siden, for vi synes ligesom mange seere, at han har en forkærlighed for Mads Vad, fortæller Nikolaj Bonde og fortsætter:

- Jens siger selv og erkender faktisk, at hvis man samler det sammen, så er der jo nok et mønster, og han siger lidt, at man kan jo ikke gøre for, hvis man har en favorit inderst inde, hvor man bedre kan lide en bestemt måde at koreografere og danse på. Det skal der måske også være plads til.

Men Nikolaj Bonde har også en advarsel til dommerne.

- Jeg tror bare, at de skal passe på det der, som Marianne Eihilt er begyndt på, hvor hun fx siger "Silas, jeg er altid så vild med det du laver". Så bliver det lidt for tydeligt, og det kan blive en bagdel for Silas, fordi folk synes, at det er urimeligt, at hun har en favorit.

Du kan høre mere til eksperternes dom over dommerne i videoen i toppen af artiklen.

Sponsoreret indhold