Kendte22. oktober 2015

Har du prøvet at hælde salt i din morgenkaffe?

Et studie viser, at det kan være en god idé at hælde en lille sjat salt i din morgenkaffe – saltet fjerner nemlig bitterheden og forstærker den gode kaffesmag, viser studiet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/10.4886936a.jpg
 All Over

Hmm… en varm kop kaffe lige fra morgenstunden. Findes der noget bedre eller for den sags skyld vigtigere, når dagen begynder? Næh… vel?

Men har du nogensinde prøvet at hælde en lille sjat salt i din morgenkaffe?

Ja, du læste rigtigt… en lille sjat salt (ikke sukker).

https://imgix.seoghoer.dk/10.5205673cp_0.jpg
 All Over

Kaffe om morgenen er en skøn ting, men burde du tilsætte lidt salt i koppen? Foto: All Over

Det lyder som en dum idé, men i mange år har forskere nemlig undersøgt, hvad der sker med kaffen, når den tilsættes salt.

Og ifølge et studie offentliggjort i Nature Publishing Group er salt faktisk en gevinst for din kaffe. For den sørger nemlig for at gøre smagsoplevelsen endnu bedre.

For ifølge studiet fra Nature Publishing Group har salt – der bærer den kemiske betegnelse NaCl – den egenskab, at den fjerner kaffens bitterhed og tilmed forstærker den skønne kaffesmag.

Så det skal da prøves ikke? Ifølge studiet skal du ikke bruge meget salt, før at den ønskede effekt opnås – og du skal på samme tid være opmærksom på, at for meget salt vil have den modsatte effekt.

Det handler om at prøve dig frem, alt efter hvilken kaffe du skal slubre i dig. Prøv ifølge studiet at begynde med en lille halv teske fint salt til en stor kop kaffe – herefter kan du altid justere saltmængden til næste kop

Skål!

Sponsoreret indhold