Kendte23. januar 2023

Har brudt reglerne: Melodi Grand Prix-deltager får lov til at blive i konkurrencen

Færøske Reiley får fortsat lov til at stille op ved det danske Melodi Grand Prix på trods af, at han har brudt DR's regler
Reiley kan stadig stille op ved Danmarks Meodi Grand Prix.
Reiley kan stadig stille op ved Danmarks Meodi Grand Prix.
 Foto: PR

Selv om den færøske musiker og kommende Melodi Grand Prix-deltager i Danmark Reiley allerede har spillet sin sang til en koncert tilbage i oktober, så kan han alligevel stille op.

Det fortæller DR i et skriftligt svar til SE og HØR.

Reglerne foreskriver ellers, at en kunstner ikke kan stille op med en sang, der har været fremført. I dette tilfælde har Reiley optrådt med sin sang "Breaking my heart" ved en koncert i Sydkorea.

"Artisten overholder EBU’s retningslinjer for eventuel deltagelse i Eurovision. Som det fremgår af DR’s egne retningslinjer er tilfælde som denne en vurderingssag," skriver programansvarlig for Dansk Melodi Grand Prix i DR, Erik Struve Hansen.

"På baggrund af de givne omstændigheder omkring den enkelte afspilning af nummeret til en koncert i Sydkorea i oktober vurderer DR ikke, at artisten har opnået en konkurrencemæssig fordel i forhold til et dansk publikum og deltagelse i DMGP," fortsætter Erik Stuve Hansen.

Sådan lyder reglerne

De originale kompositioner, som vælges til at være med i konkurrencen (musik/tekst/demoindspilning – herefter kaldet “sangen”) skal kunne have en varighed på maksimalt tre minutter. Sangene må ikke på nogen måde have været fremført, publiceret eller solgt uden DR's udtrykkelige samtykke.

Ved fremførelse, publicering og salg forstås, at sangen ikke må:

  • have været spillet på offentlige spillesteder, herunder radio, tv, koncerter, samt

  • ikke må have været offentligt tilgængelig på netsider (f.eks. YouTube / SoundCloud /Spotify m.fl.), eller

  • solgt via fysiske eller digitale forretninger.

Hvis sangen har været offentliggjort tidligere, skal DR med det samme gøres opmærksom på dette, og DR træffer afgørelse, om sangen kan deltage i konkurrencen.

Overholdes ovennævnte ikke, kan DR når som helst vælge at diskvalificere den udvalgte sang, såfremt DR skønner, at sangen overtræder EBU's regelsæt for ESC 2023 eller har opnået en konkurrencemæssig fordel i forhold til de øvrige sange.

Kilde: Regler for deltagelse i Dansk Melodi Grand Prix 2023

Dansk Melodi Grand Prix løber ad stablen lørdag 11. februar, hvor danskerne traditionen tro skal stemme om hvilken sang der skal vinde og sendes videre til Eurovision Song Contest, der i år afholdes i Liverpool.

I alt skal otte artister dyste om den ene plads ved Eurovision.

Dansk Melodi Grand Prix afholdes i år i Arena Næstved, hvor komiker Heino Hansen og Tina Müller skal tage danskerne gennem aftenen som værter.

Sponsoreret indhold