Kendte11. august 2023

Hans Pilgaard fylder 60: - Der er ingen bagkant til mine fester

Man burde næsten have armbånd til festerne, når Hans Pilgaard fejrer store, runde fødselsdage
Store smil og feststemning hos fødselaren, der bød gæster velkommen til fejring på Nordisk Film i Valby fredag eftermiddag 
Store smil og feststemning hos fødselaren, der bød gæster velkommen til fejring på Nordisk Film i Valby fredag eftermiddag
 Foto: Jesper Sunesen

Læs også: Se billederne: Nu ankommer gæsterne til Hans Pilgaards 60-års fødselsdag

Fejringen af Hans Pilgaards 60-års fødselsdag har strækker sig over flere uger.

Efter selve fødselsdagen den 2. august, efterfølgende et selskab for den nærmeste familie, er han nået til kulminationen – et brag af en fest i Nordisk Films lokaler i Valby.

Og det bliver altså ikke en fest, hvor gæsterne behøver at kigge på armbåndsuret eller stresse over, at dansegulvet snart lukker.

– Da jeg fyldte 12 år, sluttede festen med midnat. Der fik folk at vide, at de skulle gå, men siden har jeg ikke haft bagkant på mine fester, lyder det fra en feststemt Pilgaard, da SE og HØR møder ham til festen for alle dem, der har betydet noget for ham gennem karrieren.

Hele 160 mennesker har fået en invitation.

– Jeg har fået at vide, at jeg skal aflevere lokalerne i morgen klokken 12, ikk?

https://imgix.seoghoer.dk/2023-08-11/_jsu5196.jpg
Lokalerne skal afleveres tilbage klokken 12 i morgen, men ellers er der ikke nogen bagkant, når Hans Pilgaard og ægtemanden Jobbe inviterer til stor fest
 Foto: Jesper Sunesen

Det er vigtigt for Hans Pilgaard, at han ikke går og pakker alderen ind. Han gider ikke at kamuflere det i ”nu fylder jeg 27 for tredje gang”.

– Jeg gider ikke gemme mig og skjule nej. Nej, jeg bliver 60, og jeg lever. Det skal fejres, fortæller Hans Pilgaard.

Vilde projekter i fremtiden

Den garvede tv-vært har masser af drømme for fremtiden.

– Mit problem er ikke, at jeg laver ting, jeg ikke har lyst til – jeg har snarere lyst til at lave for meget. Jeg går for eksempel og drømmer om at skrive en ny bog. Jeg går med nogle planer om at lave nogle nye ting, som er sådan lidt mere store og drastiske. Og så kommer der et nyt program til januar, som kommer til at hedde ”Det store spørgsmål”, og også et mere efter det. Det skal jeg lave sammen med Rune, som jeg lavede ”Tilbage til 9.A” med.

Han løfter også lidt af sløret for et af fremtidens helt store projekter.

– Jeg har spurgt 26 mennesker, som har betydet noget for mit liv og for danskernes liv, et helt stort spørgsmål. Og benspændet er sådan set, at det ikke er nogle mennesker, der almindeligvis taler så meget om sig selv.

Hans Pilgaards ønskeliste over kendte mennesker, som han drømmer om at interviewe i forbindelse med programmet, tæller både Bruce Springsteen og Lars von Trier, Meryl Streep og Anne Linnet, afslører han.

– Jeg har et ”ja” fra de første seks personer, afslører Hans Pilgaard. Blandt dem er der ”et stort internationalt navn”, som Hans Pilgaard har beundret hele sit liv.

– Der har aldrig været journalister hjemme hos ham før.

Dog må fødselaren også inkludere et smut til Færøerne, hvor det eneste programpunkt er at ”glo lidt ud i luften”.

– Jeg synes, der har været knald på, siger han.

Sponsoreret indhold