Kendte7. juni 2015

Hans bedste ven er en kæmpe krokodille

I Costa Rica findes der et ganske særligt vennepar: En mand og hans fem meter lange og 440 kilo tunge legekammerat, krokodillen Poncho
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/poncho.jpg
 YouTube
- Selvom der er forskel på os to, så er vi gode venner, kan du tro! Sådan sang Kaj og Andrea i alletiders børne-TV, men sangen passer faktisk endnu bedre på dette umage vennepar fra Costa Rica: Vennerne er nemlig så forskellige som nat og dag: Den ene er omkring 170 centimeter høj og vejer 80 kilo. Den anden er omkring fem meter lang og vejer over 440 kilo… og er desuden kendt som en glubsk og følelseskold dræbermaskine, der ikke går af vejen for at sætte sine syleskarpe tænder i hvem-som-helst.
Men fiskeren Chito fra Costa Rica er ikke i tvivl: Den enorme krokodille er ikke en frygtløs dræber – du kan se de to legekammerater boltre rundt i videoen i bunden af denne artikel. - Poncho (krokodillen, red.) er min bedste ven. Dette er en meget farlig teknik, men vi har et godt forhold til hinanden. Han kigger mig i øjnene og angriber mig ikke. Det er for farligt for andre at gå i vandet. Det er kun os to, der må være her, siger fiskeren Chito om de (hårrejsende) gange han boltrer sig i vandet med sin bedste ven.
https://imgix.seoghoer.dk/krokodille_1.jpg
 YouTube
Chito og Poncho leger (Foto: YouTube)
Det udsædvanlige venskab begyndte for mere end 20 år siden, da fiskeren fandt Poncho dødeligt såret. Krokodillen var blevet skudt i øjet af en kvægfarmer og var tæt på at dø – men Chito besluttede sig for at forsøge at redde den. Han tog den derfor med hjem. - Han var meget tynd, han vejede kun omkring 68 kilo. Jeg gav ham kylling, fisk og medicin i seks måneder for at hjælpe ham med at få det godt. Jeg blev ved hans side, mens han var syg og sov ved siden af ham om natten. - Jeg ønskede bare, at han skulle føle, at nogen elskede ham, og at ikke alle mennesker var onde. Det betød, at jeg måtte ofre meget. Jeg skulle jo være hos ham hver dag, siger fiskeren Chito.
https://imgix.seoghoer.dk/krokodille_2.jpg
 YouTube
Chito putter med sin ven (Foto: YouTube) Det udsædvanlige venskab blev dog ikke skabt i løbet af én nat. Det tog 10 år, før Chito følte, at han havde lært Ponchos personlighed så meget at kende, at han turde komme helt tæt på. Det skelsættende øjeblik kom en dag, hvor Chito havde efterladt den enorme krokodille i vandkanten. Men Poncho ville ikke være alene og fulgte efter sin ejer. - Dét overbeviste mig om, at en krokodille kan blive tam, siger Chito, som herefter langsomt begyndte at tage svømmeture sammen med det kødædende dyr. I dag laver Poncho og Chito små shows, hvor de viser deres enestående venskab frem. Du kan se dem her:

Sponsoreret indhold