Kendte15. april 2015

Han vandt hele internettet: Nu beder han om din hjælp

’Success Kid’ blev verdenskendt – men nu gælder det liv eller død
Af af
’Success Kid’ i rørende indsamling: Nu er han - næsten - i mål
’Success Kid’ i rørende indsamling: Nu er han - næsten - i mål
 Foto: RedditDu er efter alt at dømme stødt på dette billede flere gange, mens du har surfet rundt på nettet. For 'Success Kid' har flere gange lagt internettet ned i utallige sjove billeder og 'memes'.

I det virkelige liv hedder 'Success Kid' Sammy Griner, i dag er han otte år - og nu forsøger han med næb og klør at samle penge ind via indsamlingssiden GoFundMe.

Årsag? Sammy Griners far er syg.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/ee1aacb1c13a42fe81c7719b5d84b05b.jpgBilledet, der gjorde Sammy berømt, er taget i 2007, da Sammy var 11 måneder gammel (Foto: Reddit)


Faderen har i flere år lidt af en nyresygdom, og nu er sygdommen så fremskreden, at han har behov for en ny nyre. Derfor han sønnen, Sammy Griner, startet en indsamling via GoFundMe, hvor han sammen med resten af familien leder efter penge til at dække hospitalsomkostningerne samt en mulig donor til den nyresyge fader.

Faderen, Justin Griner, blev diagnosticeret i 2006. Tre år senere svigtede nyrerne for alvor, og siden har han været dialysepatient. Nu håber familien så, at han kunne få en ny nyre - og dermed et nyt liv:

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/f82f50d835634a8f9ea3eb5921ade0ad.jpgSammy sammen med sin far Justin og mor Laney (Foto: GoFundMe)


- Man kan kun overleve i noget tid, når man ikke har en naturlig nyrefunktion og ikke får blodet renset ordentligt, fortæller moderen Laney Griner i en mail til The Daily Dot.

Sygdommen har betydet, at Justin Griner ikke længere kan arbejde, hans energiniveau er lavt, og han bruger 12 timer hver uge på en dialyseklinik, hvor hans blod bliver renset.

- At få dialysebehandling så længe øger risikoen for at udvikle komplikationer. Den eneste måde at redde hans liv på, er derfor at få en transplantation, skriver moderen videre.

Onsdag formiddag var der indsamlet over 540.000 danske kroner via GoFundMe-hjemmesiden. Du kan selv give et bidrag her.

Sammy Griner blev kendt over hele internettet, efter at hans mor tilbage i 2007 lagde det verdensberømte billede af ham på nettet. Billedet af den dengang 11 måneder gamle Sammy spredte sig hurtigt til via både Myspace og Reddit, og internetbrugere døbte ham hurtigt "Success Kid".

Sponsoreret indhold