Kendte8. juni 2022

Han taber millioner på dyr mad: – Græder mig ikke i søvn

Mangemillionæren Lars Seier Christensen må igen æde et enormt underskud fra sit Michelin-projekt i København
Lars Seier Christensen
Mad, cykling, fodbold og biler er de store interesser, som Lars Seier Christensen har. Og han har tilsyneladende råd til at tabe mange penge på dem.
 Foto: Gregers Overvad

Gæsterne lægger tusindvis af kroner for et måltid mad. Og listen over dem, som er interesseret i at gøre det samme, skal også tælles i mange tusinder.

Alligevel er det fortsat ikke lykkedes den danske mangemillionær og i dag udlandsdansker Lars Seier Christensen at få en forretning ud af sin stærkt roste Michelin-restaurant Alchemist på Refshaleøen i København.

I stedet må han igen skyde en klump af sin formue i forretningen, nemlig yderligere fem millioner kroner som blev indbetalt i januar i år.

Og det er ikke første gang, at det sker.

Det seneste regnskab, der netop er blevet offentliggjort, viser således et underskud på 15,025 millioner kroner i Alchemist.

Sidste år lød hullet i kassen på 16,12 millioner kroner.

Men ifølge B.T. får det ikke rigmanden til at ligge søvnløs om natten. Også selvom coronaepidemien ifølge beretningen i regnskabet har en del af forklaringen på, at det ikke er i nærheden af at være en økonomisk sund forretning at sælge dyr mad til hele verden.

Forklaringen på millionunderskuddet skal dog findes i andet end driften.

Det koster nemlig dyrt at indrette en restaurant, der er så fin mad værdig, viser tallene i regnskabet.

– Cirka 10 millioner er afskrivninger på den meget høje pris for oprindeligt at indrette verdens vildeste restaurant, uddyber Lars Seier Christensen til B.T.

Sponsoreret indhold