Kendte16. oktober 2018

Video: Grotte-drengene bliver hyldet af Ellen – og møder deres største idol

De thailandske grotte-drenge, der i juli måned tilbragte 14 dage indespærret i en mørk og fugtig grotte, har givet deres første interview sammen på TV, siden de blev reddet. Her mødte de Ellen DeGeneres og ikke mindst deres helt store fodbold-idol. Se videoen her
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/thai.jpg
 (Foto: YouTube)

Tilbage i juli måned var 12 thailandske fodbolddrenge og deres træner fanget i en mørk og fugtig grotte i det nordlige Thailand.

Drengene var gået ind i Tham Luang-grotten under en udflugt, men som følge af stigende vandmasser var de ikke i stand til at komme ud igen.

En storstilet redningsaktion blev iværksat, og det tog tre dage, før at redningsmandskabet havde fået alle drenge reddet sikkert ud.

Siden har de 12 drenge og deres fodboldtræner holdt sig uden for rampelyset, men nu er de igen samlet foran verdenspressen.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/thai_foelle.jpg

Fire af drengene havde fødselsdag, mens de var i grotten. Foto: YouTube

De gæster nemlig det amerikanske TV-show Ellen, hvor de fortæller om de 14 dage i helvede, og hvordan det lykkedes dem at bevare roen midt i mørket.

Drengene fortæller, at de daglig mediterede, og så fortæller de også, at de ingen mad havde med sig, da de begav sig ind i grotten lørdag den 23. juni.

De havde heller ikke medbragt vand, hvilket betød, at de måtte nøjes med den smule vand, som dryppede ned fra grottens vægge og loft.

De 12 drenge og deres træner fra fodboldklubben Wild Boar drog ind i grottesystemet lørdag den 23. juni, men vendte ikke tilbage.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/drnge.jpg

Det var et kapløb mod tiden at få drengene ud. Området ville nemlig få endnu større mængder regn. Foto: Privat

En storstilet eftersøgning blev sat i gang, efter at drengenes cykler og fodboldstøvler blev fundet efterladt ude foran indgangen til det store grottesystem.

Herefter begyndte den storstilede redningsaktion, der involverede 18 erfarne dykkere.

13 var specialister hentet fra udlandet - deriblandt danske Ivan - mens de resterende fem var erfarne dykkere fra Thailand.

De unge drenge var ikke vant til at svømme, og derfor vurderede man, at de ville gå i panik under redningsaktionen. Derfor fik alle drenge beroligende medicin, før at de én for én blev ført ud af grotten. Det tog cirka otte timer for at redde én person ud.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/hospital_2.jpg

Drengene lå isoleret, men side om side på hospitalet. Foto: MorningNewsTV3

Til Ellen fortæller drengene i dag, at de intet husker fra redningsaktionen.

Mens de besøger den kendte TV-vært fortæller drengene også, at de drømmer om at blive dygtige fodboldspillere, så de kan forsørge deres familier. Og så afslører de også, at de er store fans af den svenske fodboldstjerne Zlatan Ibrahimović. Og Ellen har da selvfølgelig en overraskelse til drengene.

Drengene, der var i alderen 11 til 17, og deres træner blev efter den succesfulde redningsaktion bragt til Chiang Rai Prachanukroh hospitalet, der ligger 57 kilometer fra Tham Luang-grotten. Her var de indlagt til behandling for blandt andet underernæring og lungebetændelse.

Du kan se klippet, hvor drengene besøger Ellen, herunder:

Sponsoreret indhold