George Clooney frygter for sin families sikkerhed

Familien ved, at Amal Clooneys kamp mod ISIS kan bringe dem i fare.

Familien ved, at Amal Clooneys kamp mod ISIS kan bringe dem i fare.

(Foto: MEGA)

Hollywoodikonet George Clooney frygter for sin families sikkerhed, efter hans hustru – den britisk-libanesiske menneskerettighedsadvokat Amal Clooney – nu skal i gang med sin første sag mod terrororganisationen ISIS.

41-årige Amal Clooney vil i den kommende tid repræsentere den 23-årige Nadia Murad, som siger, hun blev taget til fange af ISIS-krigere og solgt som sexslave tilbage i 2014.

Nu håber Amal Clooney, at hun kan få sagen bragt for den internationale domstol i Haag, så Nadia Murads kidnappere kan blive dømt.

Både Amal Clooney og ægtemanden George ved, at Amals kamp mod terrororganisationen gør hele familien – der også tæller tvillingerne Alexander og Ella fra 2017 – til potentielle terrormål.

Artiklen fortsætter under billedet...

Amal og George Clooney blev forældre til tvillinger i 2017. Foto: MEGA

Til Scott Feinbergs “Awards Chatter”-podcast udtaler 58-årige George Clooney ifølge Daily Mail:  

- Min kone tager nu sin første sag mod ISIS til retten. Så har mange bekymringer. Reelle, store sikkerhedsbekymringer, som vi må håndtere på næsten daglig basis.

- Vi ønsker ikke, at vores børn skal blive et mål, så det er noget, vi må fokusere på. Men vi skal også leve vores liv, så vi gemmer os ikke i hjørnet, fortæller George Clooney i podcasten.

Foruden arbejdet som menneskerettighedsadvokat blev 41-årige Amal Clooney i april udnævnt til Britain's Special Envoy on Media Freedom.

Amal Clooney skal i den forbindelse sidde som medformand for et panel af juraeksperter, hvis formål er at bekæmpe love, der forhindrer journalister i at udføre deres arbejde samt at beskytte dem.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close