Kendte5. februar 2024

Geeti Amiri: Jeg skulle lære at rumme mig selv

Den 34-årige forfatter bruger timevis hos psykolog for at lære at elske sig selv
Siden Geeti Amiri kom hjem fra optagelserne til "Shaolin", har hun arbejdet hårdt for at lære at rumme og elske sig selv.
Siden Geeti Amiri kom hjem fra optagelserne til "Shaolin", har hun arbejdet hårdt for at lære at rumme og elske sig selv.
 Foto: Hanne Juul

Som debattør og forfatter virker 34-årige Geeti Amiri stærk og selvsikker i sine holdninger.

Men i virkeligheden har hun svært ved at elske og rumme sig selv. Det fortæller hun i TV 2-programmet "Shaolin", hvor hun i 12 dage trænede og levede med Shaolin-masters i Dogapsa-templet i Sydkorea.

– Det var meget, meget skelsættende, men ikke mindst også afgørende for, hvordan jeg har besluttet mig for at leve mit liv efterfølgende, siger Geeti Amiri til SE og HØR.

De 12 dage var kun starten på den rejse hun siden har været på.

– Jeg fik opdaget nogle nye sider af mig selv, men jeg fik også forsonet mig med nogle andre kendte og rå sider, som jeg fik krammet lidt blidt, siger hun.

Hun beskriver sig selv som sin egen værste kritiker.

– Jeg har haft meget, meget høje ambitioner, men også en høj standard til mig selv, og det gør, at jeg kan være mere brutal over for mig selv, over for fejltagelser og over for enhver ting, som gør mig til et uperfekt menneske, siger hun.

Hun tror, at det skyldes en hård barndom, som hun i dag har forsonet sig med.

– Det med ikke at kunne rumme mig selv, bunder i en manglende tryghed og omsorg, som jeg ikke har haft med fra min opvækst. Som jeg så har kanaliseret til, at hvis jeg bare ikke viste nogen sårbarhed, så skulle jeg nok klare den, siger hun.

De 12 dage i "Shaolin" var kun starten på den rejse, Geeti Amiri siden har været på.
De 12 dage i "Shaolin" var kun starten på den rejse, Geeti Amiri siden har været på.
 Foto: Andre Blinkilde/TV 2

Under optagelserne til "Shaolin" går det dog op for hende, at det er et stort selvbedrag. Siden hun kom hjem, har hun derfor arbejdet hårdt for at lære at rumme og elske sig selv.

– Jeg har aldrig gået så meget i terapi, som jeg har gjort siden jeg kom hjem. "Shaolin" tog virkelig hul på noget, som var og er essentielt for min drøm om at stifte min egen familie, siger Geeti.

Den 34-årige har en kæreste og drømmer om at stifte familie, men inden hun er klar til det, skal hun arbejde med sig selv.

Og lærte hun så at elske og rumme sig selv i Sydkorea?

– Hvis jeg kunne svare entydigt på det, så havde jeg ikke brug for at gå hos min psykolog længere, griner Geeti.

– Men jeg har lært at rumme og ikke mindst drage omsorg for mit eget indre barn. Det gik op for mig, at jeg skal være omsorgsfuld overfor den lille Geeti, som har brug for det ethvert barn har brug for, siger Geeti Amiri.

Sponsoreret indhold