GALLERI: Den ultimative ice bucket challenge

GALLERI: Den ultimative ice bucket challenge

Den russiske videnskabsmand Anton Konovalov har foretaget, hvad der må siges at være den hidtil mest spektakulære ice bucket challenge - ved at overhælde sig med flydende nitrogen med en temperatur på minus 195 grader celsius.

Sekunder før sit stunt tager Anton Konovalov en gren med blade på fra et træ og smider den ned i den flydende nitrogen, og grenen fryser straks til is, hvorefter Konovalov let kan knuse den frosne gren og forvandle den til rent krymmel.

LÆS OGSÅ: Her går ice bucket challenge helt galt

Men da han selv hælder den flydende nitrogen over sit hoved fryser han ikke til is, men ryster blot på hovedet og indikerer "ja, det er koldt", men jeg er her stadig.

Inden den ultimative ice bucket challenge udtalte han:

- Jeg sætter min lid til fysikkens, biologiens og matematikkens love og håber, at intet går galt.

Hans ven, der har optaget forsøget vil lige sikre sig, at han er helt okay og giver ham et puf i brystet, hvorefter Anton kvitterer med et grin til kameraet.

LÆS OGSÅ: AV! ice bucket challenge går galt

Det er muligt for flydende nitrogen at passere hen over et menneskes hud uden at fryse til is, fordi den såkaldte Leidenfrost-effekt træder i kraft, når den flydende nitrogen hældes ud over den menneskelige krop.

Uden at blive alt for teknisk handler det om, at der er så stor forskel på temperaturen på den flydende nitrogen og menneskekroppen, at nitrogenen simpelthen skøjter hen over huden uden at gøre skade.

Man kan opleve det samme hjemme i køkkenet, hvis få dråber vand hældes på en skoldhed stegepande. I stedet for at vandet fordamper skøjter vanddråberne hen over panden.

Nedenfor har vi samlet et galleri med Anton Konovalovs ice bucket challenge:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close