Kendte 18. maj

Frygtløse Tom Cruise måtte ikke styre fly i kommende "Top Gun"-film

Det er sjældent, at Tom Cruise ikke får lov til at udføre sine egne stunts, men det er altså tilfældet i den nye "Top Gun"-film.
Foto: MEGA

Det er næsten en selvfølge, at hver gang Tom Cruise laver en film, insisterer han altid på at lave sine egne stunts.

Hollywood-stjernen har blandt andet lavet et såkaldt HALO-hop (high altitude, low opening), hvor han hoppede ud fra et fly i over syv kilometers højde, hængende ud ad et fly, mens det var i luften, kravlede på skyskraberen Burj Khalifa i Dubai og holdt vejret under vand i mere end seks minutter.

Og det er kun nogle af de stunts, han selv har udført gennem sin lange filmkarriere.

Men i den kommende efterfølger til “Top Gun” fra 1986, “Top Gun: Maverick”, var der altså en grænse for, hvad Tom Cruise kunne få lov til, skriver Daily Mail.

Fly var for dyrt

I filmen vender skuespilleren tilbage til sin legendariske rolle som jægerpiloten Pete “Maverick” Mitchell.

Her skal han træne en flok nye aspiranter til at manøvrere de hurtige F-18 Super Hornet-fly. Selv om Tom Cruise er en erfaren pilot, måtte han altså ikke selv styre de 70 millioner dollar dyre fly, der bliver brugt i filmen.

Det ville den amerikanske flåde simpelthen ikke give den frygtløse skuespiller lov til på grund af prisklassen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Udsat for g-kraft

Trods nægtet adgang til førersædet så har Tom Cruise og de andre skuespillere udsat sig selv for nogle hæsblæsende udfordringer for at kunne sidde i cockpittet som passagerer i flyene.

Her har de gennemgået måneders træning for at håndtere den enorme G-kraft, man udsættes for, når man flyver med et F-18's enorme hastighed.

Ifølge Tom Cruise kan publikum godt forberede sig på mange hæsblæsende scener, når man skal op at flyve med Maverick og hans aspiranter.

– Hvad vi har opnået med de her flyscener er oprigtigt noget, man ikke har set før. Vi har trænet skuespillere til at kunne spille skuespil i et rigtigt F-18 fly, forklarer Hollywood-stjernen.

“Top Gun: Maverick” kommer i de danske biografer den 26. maj.

Sponsoreret indhold