Kendte10. oktober 2022 (opd. 10. oktober 2022)

Frustreret Fie Laursen får hjælp: Støvsuger nettet for Mateo-billeder

Efter chokbeskeden om, at billeder af Mateo var at finde i de uhyggeligste afkroge af internettet, har Fie Laursen rakt ud efter hjælp til at få fotos af den fire måneder gamle søn fjernet
Fie Laursen er hårdt presset, efter hun er blevet gjort opmærksom på billederne af sønnen på de dystre deep web-sider
Fie Laursen er hårdt presset, efter hun er blevet gjort opmærksom på billederne af sønnen på de dystre deep web-sider
 Foto: JESPER SUNESEN / ALLER FOTO & VIDEO

Den danske skandaleblogger Fie Laursens søn Mateo kunne i går fejre fire måneders fødselsdag.

Men hans mor, der i øjeblikket et bosat i Spanien, kæmper med langt større ting, end at skulle bakse en god fødselsdag sammen til den lille gut.

For Fie Laursen er ikke ovenpå for tiden.

Meget af hendes tid går med at være i løbende kontakt med to forskellige instanser, der hjælper hende med at støvsuge internettet for billeder af hendes søn, Mateo, der blev født i sommer.

Og resten af tiden går med bekymringer.

– Jeg er enormt ked af det. Jeg er så angst over det. Jeg skal bare have det her fjernet, fortæller Fie Laursen, der er i kontakt med både virksomheden CatchScan, og en privatperson med kendskab til det såkaldte ”deep web”, hvor der findes billeder af Mateo.

Jeg er så angst over det. Jeg skal bare have det her fjernet.

Fie Laursen om billeder af sønnen 

Undersøger pædofili-sider

CatchScans direktør Thomas Asmussen kan bekræfte overfor SE og HØR, at han og kollegerne er blevet hyret af Fie Laursen for at finde frem til billeder af sønnen, og fjerne dem.

SE og HØR har også set dokumentation for fakturaen mellem Fie Laursen og firmaet CatchScan, der hjælper eksempelvis influencere med at få magten tilbage over deres delte indhold.

Fie får desuden hjælp fra privatpersonen Morten, der driver cybersikkerhedsfirmaet Psyber, og som har et bredt kendskab til fora på det såkaldte ”deep web”, hvor brugere deler beskårede billeder af Mateo. Han henvendte sig til Laursen, efter at have søgt specifikt efter billeder af den fire måneder gamle dreng.

– Vi undersøger nogle af de her pædofile sider på deep web, og en søgning efter Fies søn gav os ret meget materiale.

Derfor kontaktede jeg hende efterfølgende. Både for at gøre opmærksom på det, og for at hjælpe med at få det fjernet fra det åbne internet i første omgang, fortæller han til SE og HØR.

Fandt sin adresse under billederne

SE og HØR er i besiddelse af screenshots fra det omtalte forum og delingen af drengen på den dystre debattråd, hvor kommentarerne ikke alene indikerer, at brugerne finder nydelse ved at dele fotos af Mateo, men som også angiver Fie Laursens gamle adresse.

En adresse, der er fundet frem ved hjælp af geotagging på billedet.

Tidligere har man her i SE og HØRs spalter kunne læse, hvordan en forfærdet Fie Laursen var blevet kontaktet af Interpol på grund af billederne på de mørke internetfora.

Det gav anledning til en misforståelse, da der ikke er tale om et initiativ fra Interpol i første omgang, men snarere en foreløbig indsamling, der til syvende og sidst vil blive afleveret til den internationale organisation.

– Det, vi er i gang med at samle sammen, vil blive afleveret til Interpol, lyder det fra Morten, som ikke ønsker sit efternavn offentliggjort.

SE og HØR er bekendt med hans fulde navn.

Sponsoreret indhold