Kendte1. marts 2023

Frank Hvam-underbuks udskammet i reklame: Nu reagerer komikeren

Kritikken af de hvide underbukser er slet ikke berettiget, raser Frank Hvam
Den danske standupkomiker, manuskriptforfatter og skuespiller Frank Hvam er lodret uenig i kritikken af hans underbukser. 
Den danske standupkomiker, manuskriptforfatter og skuespiller Frank Hvam er lodret uenig i kritikken af hans underbukser.
 Foto: Ritzau Scanpix

I sidste måned kunne SE og HØR berette, at Frank Hvams ikoniske hvide underbukser, som vel nærmest er blevet hans kendetegn i hitserien ”Klovn”, bliver brugt i reklamer.

Som skrækeksempel vel at mærke.

Det er undertøjsfirmaet Undy, som benytter de lidet flatterende underhylere i Franks Hvams navn i reklamer på Facebook. Dog uden komikerens accept.

Af annonceteksten fremgår det, at de såkaldte Frank Hvam-underbukser klør, sidder dårligt og har synlige bremsespor.

Men nu tager komikeren med de meget omtalte underbenklæder bladet fra munden i sin og Casper Christensens podcast ”Casper ringer til Frank”.

Og han er mildest talt lodret uenig i anmeldelsen af de hvide underbukser, som vist er et af eksemplerne på, når fiktion og virkelighed smelter sammen i ”Klovn”-universet.

Det er denne reklame, der i følge Frank Hvam slet, slet ikke yder hans ikoniske underbukser retfærdighed. 
Det er denne reklame, der i følge Frank Hvam slet, slet ikke yder hans ikoniske underbukser retfærdighed.
 Foto: Facebook

Lige netop det kritikpunkt med bremsesporene falder ”Klovn”-komikeren for brystet. Og han taler øjensynligt af egen erfaring.

- Det er sguda ikke underbukserne, der giver bremsespor. Jeg bruger jo hvide underbukser, så man kan se, at der er blod og bremsespor i underbuksen, så man kan få ringet til lægen øjeblikkeligt. At gå med farvede underbukser er sgu da megalumsk. Man kan jo gå med røvkræft i årevis uden at opdage det, harcelerer han.

Frank er dog langt fra færdig med at dissekere reklamen. For hans underhylere er ligeledes blevet kritiseret for at sidde løst. Men det er ifølge komikeren ikke bare behageligt, men også med til at sikre artens overlevelse.

- Jeg har fået to drenge, og jeg kunne helt sikkert have fået flere børn, for jeg har en glimrende sædkvalitet. Man kan også vælge at gå med en stram underbuks, som varmer testiklerne op til 37,5 grad, indtil de (sædcellerne, red.) dør.

- Der er mange unge mennesker, der ikke kan få børn i dag. Om det er, fordi de går med stramme underbukser … Jeg vil i hvert fald sige, at havde de gjort som mig, så havde de kunnet få børn, lyder det klokkeklare budskab.

Selv om Emil Broberg Andersen, som ejer Undy, har brugt Frank Hvams navn i en reklame uden at spørge om lov, har Frank valgte at lade det fare.

- Jeg gad ikke gøre en sag ud af det. For det første grinte jeg lidt af det. Dernæst hvis man gør en sag ud af det, så bliver det bare en endnu større sag, og så har den her jyske krejler bare fået ekstra omtale, og det er der jo ingen grund til, siger Frank og tilføjer:

- Vi ved jo, hvordan det fungerer, CC. Man skal bare holde sin kæft.

I følge Frank Hvam er der kun én ting, der er mere behageligt end at gå med de ikoniske kridhvide underbukser - det er at gå uden.

Han har dog kun prøvet det, på Caspers anbefaling, et par dage, før angsten for at lyne op i de sarte dele tvang ham tilbage i de hvide underdrenge.

Du kan høre hele podcasten her.

Sponsoreret indhold