Kendte25. oktober 2022

Frank Hvam melder klar til folketingsvalg: Her sætter han krydset

"Klovn"-skaberen er slet ikke i tvivl om, hvilket parti han stemmer på. Faktisk har han lovet sig selv at stemme efter det samme resten af sit liv
Frank Hvam
Frank Hvam afslører, hvor han sætter sit kryds til folketingsvalget.
 (Foto: Aller Media DK)

Den 1. november skal danskerne som bekendt til stemmeurnerne, når landets næste statsminister skal findes.

Det kan være lidt svært at finde ud af, hvor man skal sætte sit kryds, når man lige kaster et blik ud over det politiske landskab.

Men Frank Hvam er ikke i tvivl. Han ved allerede hvilket parti, der skal have hans stemme. For selv om han lige nu slår sine folder i New Zealandske Kerikeri på den anden side af jorden, skal det ikke forhindre ham i at opfylde sin demokratiske pligt.

Det fortæller komikeren i sin og ”Klovn”-kompagnonen Casper Christensens podcast ”Casper ringer til Frank”.

Frank Hvam stemmer på Alternativet, mens Casper Christensen har droppet partiet. Det blev simpekt hen for gøglet for ham.
Frank Hvam stemmer på Alternativet, mens Casper Christensen har droppet partiet. Det blev simpekt hen for gøglet for ham.
 Foto: Nordisk Film

”Klovn”-skaberen virker dog ikke just stolt af at sætte sit kryds ved lige netop dét parti, han har udset sig.

- Jeg har for lang tid siden besluttet, at jeg resten af mit liv vil stemme grønt, og nu må du ikke grine, for jeg kommer til at stemme på Alternativet, røber han og fortsætter i en undskyldende tone:

- Selv om de har opført sig på mange måder komisk med Uffe Elbæk frem og tilbage.

Selv om Hvam stålfast stemmer Alternativet, er det ene og alene for klimaets skyld, understreger han.

- Det er da utroligt svært. De siger alle sammen noget fornuftigt, og så siger de noget, man overhovedet ikke er enig med dem i. Men jeg har ligesom bare tænkt ”Nu bliver jeg nødt til at lave en prioritetsliste: Hvad er egentlig det vigtigste for mig?" Og så må jeg stemme efter det - koste, hvad det vil. Uanset, hvor åndssvagt det bliver.

Frank Hvam og hans hustru Anja Farsig er flyttet til Kerikeri i New Zealand, hvor de skal bo sammen med deres to børn i godt et år. 
Frank Hvam og hans hustru Anja Farsig er flyttet til Kerikeri i New Zealand, hvor de skal bo sammen med deres to børn i godt et år.
 Foto: Kaspar Wenstrup

Ironisk nok skal Frank køre små 250 km fra Kerikeri til Auckland for at afgive sin stemme på det danske konsulat, hvilket jo ikke er helt i tråd med Hvams grønne tankegang, konstaterer han også selv.

- Køre fossilt til Auckland for at stemme på et parti, som formodentligt ikke kommer ind …, siger han og griner af sin egen beslutning.

Casper afslører, at han også selv tidligere har stemt på Alternativet, men de får ikke hans stemme denne gang. Hvor han sætter sit kryds, ved han endnu ikke.

Det forhindrer ham dog ikke i at springe ud som politisk kommentator.

Komikeren har således lagt mærke til, at Jacob Ellemanns ene øjenbryn ofte er løftet, og det får ham i Caspers optik til at fremstå arrogant.

- Men nu har han fået en hornbrille, der dækker over det arrogante øjenbryn. Det er lige så godt, som da Pape blev skilt. Det er lige så stærkt et kort, konstaterer Casper og griner.

Sponsoreret indhold