Kendte11. oktober 2022

Frank Hvam laver en "Frank": Chokeret over sig selv

Frank Hvam befandt sig forleden i en klassisk "Klovn"-situation
Frank Hvam
Frank Hvam var uforskammet heldig, da han forleden trillede bilen lige ind i en politirazzia.
 (Foto: Aller Media DK)

Frank Hvam slår i øjeblikket sine folder på den anden side af jorden. Her udlever han og fruen, filmklipper Anja Farsig og deres to sønner på 14 og 11 en gammel familiedrøm om at bo et års tid i New Zealand.

”Klovn”-frontmanden var dog ved at sætte hele familiedrømmen over styr, da han forleden satte sig ind i sin bil og kørte hjem efter et restaurantbesøg.

Det fortæller han i podcasten ”Casper ringer til Frank” på Podimo.

- Klokken er vel 20-21 om aftenen. Det er blevet mørkt. Og lige pludselig så kan jeg se lidt fremme, at der er en politirazzia, og dér slår det mig, indleder Frank Hvam sin historie, som han med egne ord beskriver som en forfærdelig oplevelse, og fortsætter:

- Du skal tænke på, Casper, vi er langt ude på landet. Det sker ikke så tit, men dér slår det mig ”har jeg egentlig ikke fået lidt for meget at drikke?” Jeg har drukket to fadøl og en blommevin.

Frank fortæller i afsnittet, at han og hustruen har en aftale om, at det altid er den, der er mindst fuld, der har til opgave at køre hjem.

Men til trods for, at fru Anja var fuldstændig ædru, var det alligevel Frank, der sad bag rattet, da familien trillede lige ind midt i en politirazzia.

- Jeg tænker bare med det samme ”For helvede, Frank”. Det er jo fuldstændig sindssygt. Jeg når lige at udveksle et par bitre bemærkninger med min kone, fortæller han.

Frank bliver stoppet af en betjent, som tager et elektronisk aggregat frem, som Frank ikke helt kan lure, hvad er.

- Jeg skal sige mit navn og min adresse, og jeg kan ikke helt finde ud af, hvad det er, om den kan registrere noget alkoholånde, eller om den skal registrere noget snøvlet engelsk. Men i hvert fald jeg siger, hvad jeg hedder og hvor jeg bor og så siger det bare bip-bip, og så står der failed på displayet, fortæller han forfærdet på ny over den penible situation, han har bragt sig selv i.

- Det er virkelig, virkelig forfærdeligt, og det går stærkt, det her. Og så bliver jeg så bedt om meget bestemt at trille ind til siden. Og for det ikke skal være løgn, så sidder min kone på bagsædet, og min dreng på 11 sidder på passagersædet. Det virker forkert i øjeblikket, udbryder Hvam.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Frank Hvam og hans hustru Anja Farsig er flyttet til Kerikeri i New Zealand, hvor de skal bo sammen med deres to børn i godt et år. 
Frank Hvam og hans hustru Anja Farsig er flyttet til Kerikeri i New Zealand, hvor de skal bo sammen med deres to børn i godt et år.
 Foto: Kaspar Wenstrup

Og Casper lægger ikke fingre imellem.

- Ja, du er jo heller ikke uskyldig. Du kører rundt med blommebrændevin i blodet, og din 11-årige søn på forsædet – hvad fanden foregår der, Frank?

- Det er blommevin – det er en hedvin, undskylder Frank sig selv.

Komikerens yngste dreng har altid været for lille til at sidde på forsædet, og Frank har derfor siden han var lille, instrueret sønnike i at glide ned på gulvet i bilen, hvis de mødte en politibil.

Det takker han guderne for, at han ikke gjorde, for det havde været endnu sværere at forklare over for ordensmagten.

For at dobbelttjekke Hvams alkoholpromille, beder politibetjenten ham blæse i den famøse ballon.

- Og så er der ti ekstremt lange sekunder, hvor jeg bare blæser og blæser og blæser. Og så bipper den igen. Og så skriver den gudskelov godkendt – eller accepted, fortæller Frank, som trods sine bange anelser altså klarer frisag.

Frank er sikker på, at hvis han var kørt fra restauranten en halv time tidligere, så havde han ikke nået at forbrænde tilpas nok alkohol til at bestå politiets alkoholtest. Og selv om alt endte godt, er komikeren fuldstændig lamslået ovenpå den uheldige situation.

For havde han kørt med for høj alkoholpromille, havde det sat gang i en dominoeffekt af konsekvenser for komikeren og hans familie.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Frank Hvam og Casper Christensen vender både verdenssituationen og idéer til nye afsnit af hitserien "Klovn", når "Casper ringer til Frank" i Podimo-podcasten af samme navn. 
Frank Hvam og Casper Christensen vender både verdenssituationen og idéer til nye afsnit af hitserien "Klovn", når "Casper ringer til Frank" i Podimo-podcasten af samme navn.
 Foto: Dan Mariegaard

I New Zealand kører man mange kilometer i bil, og det havde mildt sagt været upraktisk at miste kørekortet.

- Derudover så har vi jo visumansøgninger liggende hos immigrationsmyndighederne her i New Zealand. Og mistede jeg mit kørekort, jamen, så var vi på vej hjem i næste uge, fortæller Frank, og Casper opsummerer det meget godt med ordene:

- Hold nu kæft, mand, hvor er det dumt.

Bare at genfortælle episoden, får Franks tæer til at krølle sig helt sammen over sig selv – lidt som at se en episode af ”Klovn” fra komikerduoens storhedstid.

- Og så ydmygelsen over at komme hjem og skulle forklare dig og … Den ældste havde slået mig ihjel. Det er så fuldstændig vanvittigt, hvad der foregår. Jeg er ikke i kontrol, CC, siger han og fortsætter:

- Det hele kan eksplodere i hovedet på mig og min familie. 50 år gammel, og så jeopardizer jeg familieeventyret på den måde. Jeg kan stadig blive syg bare af at snakke om det. Nu har jeg det dårligt igen – det er så ubehageligt, at man kan have det så godt, og så lige et øjebliks ubetænksomhed kan det falde fra hinanden, lyder det fra Frank, der bedyrer, at fruen fører bilen hjem fra våde besøg nu af.

- Jeg skal have den blommevin, siger han med et grin.

Sponsoreret indhold