Kendte13. februar 2021

"Framing Britney Spears": De 5 vildeste ting vi lærte af dokumentarfilmen

Den omtalte New York Times-dokumentar har lørdag premiere på dansk tv. Filmen dykker ned i popstjernens kontroversielle liv, og vi har samlet de fem højdepunkter lige her
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den omtalte dokumentarfilm "Framing Britney Spears", der havde premiere i USA i sidste uge, er nu tilgængelig for det danske publikum, og den giver et stort indblik i, hvordan Britneys liv har foldet sig gennem årene.

Dokumentarfilmen handler på måden, medier, journalister, fotografer og den inderste cirkel omkring Britney har behandlet hende gennem hendes karriere og ikke mindst om, hvordan hun i 2008 endte med at blive umyndiggjort.

Filmen giver også "en ny vurdering af den bevægelse, der er imod hendes værgeskab" og fokuserer også på den såkaldte FreeBritney-bevægelse, der for alvor slog igennem i 2019, og det er særligt fem ting, der har sørget for, at Britney Spears endnu en gang er på alles læber.

Artiklen fortsætter efter opslaget...

1) FreeBritney-bevægelsen på Instagram

Det er takket være Britney-podcasten "Britney's Gram", at der er blevet sat ekstra meget fokus på umyndiggørelsen af sangerinden og FreeBritney-bevægelsen.

Hashtagget opstod, efter kvinderne bag projektet delte et opslag og et afsnit af deres podcast, hvor de afspillede et anonymt tip fra en lytter. Et tip, der gik på, at Britney var indlagt på en psykiatrisk afdeling efter at have aflyst sit kommende Las Vegas-show, "Domination".

Officielt gik aflysningen nemlig på, at det var, fordi hendes far var blevet syg, og at hun havde brug for at tage sig noget personlig tid for at fokusere på familien.

New York Times lykkedes ikke med at få bekræftet det anonyme tip fra manden, der påstod at arbejde for det advokatfirma, der hjælper Britneys far med at holde styr på det kontroversielle værgemål.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/11536811i-1920x1920we.jpg
 Foto: MEGA

Det gik vildt for sig, når Britney bevægede sig ud i offentligheden. (Foto: MEGA)

2) Solgt for millioner

I dokumentarfilmen bliver der vist adskillige videoer af sangerinden omringet af paparazzi-fotografer og skildrer en tid, hvor hvert eneste skridt, drama og fejltagelse med dokumenteret af de sultne fotografer.

Ifølge en paparazzi-fotograf kunne de bedste billeder af Britney sælges for op til 7 mio. kroner. Især billeder, der viste Britneys sammenbrud var i ekstremt høj kurs. De dyre billeder var ikke overraskende med til, at de mange fotografer jagede popstjernen rundt i Los Angeles.

3) Må ikke vælge selv

Ifølge den amerikanske topadvokat Adam Streisand var det Britneys personlige ønske, at hun fik sig en advokat, hun selv valgte. Hun forsøgte i den forbindelse at hyre Streisand, da værgemålet i 2008 skulle sættes arrangeres.

En dommer afviste dog at lade Streisand repræsentere Britney, og i stedet fik hun tildelt en advokat, som domstolen valgte til hende. En del af forklaringen lyder, at dommeren ikke mente, Britney var i stand til at modtage vejledning og hjælp af en advokat, hun selv havde udvalgt.

Streisand fortæller, at dommeren desuden forklarede, at afvisningen også handlede om en medicinsk rapport, der indeholder information om, hvad der er galt med Britney. Streisand fik ikke lov til at se, hvad der stod i rapporten. Retten tildelte frøken Spears advokaten Samuel D. Ingham III, som fortsat er hendes juridiske repræsentant.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/1945222f_14mb.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Britneys far, den 68-årige Jamie Spears, har siden 2008 haft fuld kontrol af popstjernens liv til trods for, at Britney ikke ønsker det. (Foto: Ritzau Scanpix)

4) afviser sin far

Der har tidligere floreret rygter om, at Britney ikke på noget tidspunkt har ønsket, at det er hendes far, Jamie Spears, der varetager hendes affærer, og det bliver bl.a. bekræftet af advokaten Adam Streisand, der fortæller, at Britney direkte sagde til ham:

- Jeg vil ikke have, at det er min far, der er min værge.

Britneys nuværende advokat i desuden også udtalt til domstolen i Los Angeles, at Britney er bange for sin far og ikke ønsker at optræde eller arbejde, så længe han står i spidsen for værgeskabet.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/20090710-201257-pf-1653x2352we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Til trods for et dramatisk år var det en veloplagt Britney, der optrådte til det tyske Bambi Awards med singlen "Womanizer", og fans kunne næsten ikke fatte, at det var den samme Britney, der få måneder tidligere havde været indlagt hele to gange på psykiatrisk afdeling. (Foto: Ritzau Scanpix)

5) Sendt på arbejde med det samme

Blot få måneder efter den kontroversielle umyndiggørelse blev Britney sendt tilbage på arbejde. I november 2008 udgav hun albummet "Circus", der blev markedsført som det helt store comeback, og som også ledte hende på en omfangsrig verdensturné. Turen tog hende bl.a. forbi Parken i København, hvor hun optrådte for et udsolgt stadium.

Allerede på dette tidspunkt begyndte fans at undre sig over, hvordan hun kunne være i stand til at arbejde så meget og så intenst, give interviews, rejse verden rundt og promovere sit album til trods for, at hun ifølge værgemålet ikke magter at tage vare på sig selv.

"Framing Britney Spears" er lørdag tilgængelig på streamingtjenesten TV 2 Play.

Sponsoreret indhold