Forsvandt i jungle for 2 uger siden: Nu er Amanda fundet i live

Amanda er fundet i live 14 dage efter, hun forsvandt på Hawaii.

Amanda er fundet i live 14 dage efter, hun forsvandt på Hawaii.

(Foto: Facebook)

En 35-årig yogainstruktør er på mirakuløs vis fundet i live 14 dage efter, at hun forsvandt i en vild og uvejsom jungle på den hawaiianske ø Maui.

35-årige Amanda Eller, der forsvandt 8. maj under en vandretur i den såkaldte Makawao Forest Reserve, blev spottet af en helikopter fredag omkring klokken 17 lokal tid.

- Vi fandt hende i kanten af en flod, hun vinkede op til os i helikopteren, og vi fik hende let og sikkert ud, fortæller Chris Berquist, der var en af dem, der befandt sig i redningshelikopteren, til ABC News.

Artiklen fortsætter under billedet...

Amanda fotograferet efter sin redning i fredags. Foto: Facebook

- Hun var ikke kommet til at skade. Hun havde lidt solskader på grund af solen, hun var lidt solbrændt. Hun havde tabt sine sko et par dage efter, hun farede vild. Men ingen skader, tilføjer han.

Amandas fødder var dog tydeligt mærket efter de mange dage i den barske natur. Fødderne var således dækket af sår og skrammer efter at have gået rundt i den uvejsomme jungle i to uger.

Artiklen fortsætter under billedet...

Amandas fødder var tydeligt mærket efter de mange dage i den barske natur. Foto: Facebook

Amanda blev fundet nær ved et vandfald kaldet Twin Falls.

Efter Amanda blev løftet ind i helikopteren, fik hun mulighed for at ringe til sin far og dermed give sin familie den længe ventede nyhed om, at hun var fundet og i god behold.

- Hun var meget opmærksom, hun kendte sin fars telefonnummer, hun vidste, hvem hun var, hvor hun var, og præcis hvor lang tid hun havde været derude – hun var meget overrasket over at se os, tilføjer Chris Berquist til det amerikanske medie.

En ven af Amanda fortæller til det amerikanske medie, at Amanda overlevede de 17 dage ved at spise vand og planter, som hun fandt i skovbunden.

Artiklen fortsætter under billedet...

Det var i denne dal, at Amanda blev fundet. Foto: Privat

Da helikopteren landede efter redningsaktionen, blev Amanda kørt til Maui Memorial Hospital for at blive grundig undersøgt.

Amanda forsvandt 8. maj, da hun begav sig ud på vandreturen uden sin mobil.

Den sidste, der så hende i live, var hendes kæreste Benjamin Konkol, der gennem de sidste to uger nægtede at opgive håbet om at finde Amanda i live.

Familien blev bekymret, da hun ikke som aftalt vendte hjem. Familien frygtede, at hun var faret vild, eller at der kunne være sket hende en forbrydelse.

Artiklen fortsætter under billedet...

Amanda overlevede ved at spise planter og drikke vand, hun fandt i junglen. Foto: Facebook

En større eftersøgning blev sat i gang, ligesom forældrene indsamlede en dusør på $50.000 til den eller de personer, der fandt hende.

Fredag blev hun så fundet i live.

I august 1999 forsvandt to unge danske piger under en vandretur på Hawaii.

De to piger forvildede sig ind i nationalparken Kahana Valley på Hawaii og var forsvundet i otte dage, før også de blev fundet i god behold.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close