Kendte21. februar 2023

Folketingets medlemmer bukker under på stribe: Ellemann er ikke alene

Tre måneders sommerferie, høj løn og masser af fryns – alligevel kan mange politikere ikke stå for arbejdspresset
Jakob Ellemann-Jensen
Vicestatsminister og forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen, 49, har sygemeldt sig på ubestemt tid på grund af stress.
 Foto: Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Ellemann melder ud om næste valg

Enorme mængder af dagsordener, som ingen kan nå at læse og sætte sig ind i. Og horder af journalister som stiller spørgsmål om alting hele tiden. Der er nok at forholde sig til som folkevalgt politiker.

Og forleden måtte Danmarks vicestatsminister og forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen kaste håndklædet i ringen.

Venstres 49-årige formand fik et ildebefindende i Statsministeriet, hvorefter han blev undersøgt på Rigshospitalet. Derefter konsulterede han sin læge, som rådede ham til at trække stikket.

Ellemann er ikke alene: Disse politikere gik også ned med stress

Kroppen vil have pause

– Jeg har altid været typen, der passer mine ting, og derfor var jeg opsat på at vende tilbage på arbejde med det samme. Men nu hvor der er gået nogle dage, må jeg erkende, at jeg ikke er klar til det, skrev Ellemann på Facebook.

– Nu sender min krop et signal om, at det er tid til at tage en pause, hvis ikke det skal ende galt. Det vil jeg lytte til. Konklusionen er derfor, at jeg, efter råd fra min læge, bliver nødt til at trække stikket i en periode og tage orlov. Og så vender jeg tilbage, når jeg er klar.

Jakob Ellemann-Jensen er blot en af mange politikere, der er blevet ramt af stress.

Nogle, såsom Venstres Karsten Lauritzen, Radikale Venstres Morten Østergaard og Konservatives tidligere medlem Naser Khader, har helt forladt det politiske liv. Andre har rejst sig og er vendt tilbage til arenaen på Christiansborg.

Sponsoreret indhold