Kendte21. september 2023

Folk blev vrede da Niels Hausgaard spillede videre

Det var ikke populært, at den nordjyske entertainer optrådte kort efter konens død sidste år.
Niels Hausgaard
Ikke alle var glade, da Niels Hausgaard genoptog sin turné lige efter konens død.
 Foto: Hanne Juul

Hvordan bør man reagere, når ens kone gennem næsten 50 år mister livet efter længere tids sygdom?

Det spørgsmål opdagede Niels Hausgaard, at mange danskere har en holdning til, efter hans kone, Gitte, døde sidste år.

For entertaineren - der var midt i en turné, da det triste dødsfald skete - valgte at genoptage sine optrædener næsten med det samme.

- Dagen efter hun blev bisat, tog jeg videre på turnéen, og det fik jeg mange vrede reaktioner på. Folk mente, jeg var overfladisk, og det viste, mente de, hvor ligeglad jeg var med hende. Intet kunne være mere forkert, fortæller Hausgaard i bogen "Når vi ånder i takt".

- Hvis min kone havde været i live, ville hun have sagt, at jeg skulle passe mit arbejde, lyder det fra den pligtopfyldende jyde.

Konens dødsfald fik musikeren til at skrive en sang om sin store kærlighed, som han optrådte med på den næste turné.

- Så personlig har jeg aldrig været før, og jeg bliver det formentlig heller aldrig igen, siger han.

I bogen beskriver Hausgaard også sin egen død - da han faldt om med hjertestop på et hotelværelse i 2016. Også dengang skyndte han sig tilbage på scenen, selv om lægerne havde anbefalet ham et halvt års pause, fordi det er normalt at blive ramt af en depression efter sådan en oplevelse.

- Hvis jeg skulle have sat seks måneder af til at gruble over, hvad der var sket, var jeg da først blevet deprimeret. Jeg var også midt i en turné, så jeg kunne ikke bare tage hjem til Hundelev, det ville jeg ikke, fortæller Niels Hausgaard, som nu er 79 år, og understreger, at han slet ikke er færdig med at optræde endnu.

Sponsoreret indhold