Kendte9. marts 2016

Flyv på ferie i rummet til næste år

Allerede i 2017 er et privat rumfirma klar til at begynde med rumturisme
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/blue_origin-opsendelse.jpg
 Foto: Blue Origin

Gran Canaria, Thailand eller det ydre rum? Der er mange steder at tage på ferie og meget tyder på, at sidstnævnte bliver en mulig feriedestination i en meget overskuelig fremtid. Det amerikanske rumfirma Blue Origin forventer at sende de første mennesker ud i rummet i løbet af 2017.

Det fortalte firmaets direktør og grundlægger Jeff Bezos under en stor anlagt fremvisning for pressen, ifølge The Guardian. Bezos er alt andet end en skør fantast, som man ofte forbinder med utrolige ideer. Han har tjent milliarder på at grundlægge verdens største webshop Amazon, der sælger alt fra tandtråd til havetraktorer.

Bezos vil ikke fortælle, hvor mange penge han har investeret, men Blue Origin har omkring 600 ansatte og en masse udstyr, så billigt har det i hvert fald ikke været.

https://imgix.seoghoer.dk/jeff-besos.jpg

Jeff Bezos har brugt mange penge på sit rumeventyr, men kommer ikke til at lide nød. Ifølge Forbes har han en formue på omkring 336 mia. kr. (Foto: Blue Origin)

Hvad det koster at være rumturist hos Blue Origin vides ikke. Men hos Virgin Galactic, der også vil sende turister ud i rummet, koster den ekstraordinære flyvetur omkring 1,7 millioner kroner. Virgin Galactic er i øvrigt også grundlagt af en rumglad milliardær, nemlig den excentriske Sir Richard Branson.

Sponsoreret indhold