Kendte26. januar 2022

Flækkeren Aaron Mensing: Så tæt var Danmark på at miste ham

Landsholdsspilleren Aaron Mensing var eftertragtet af flere landshold, og han kunne snildt være være endt som tabt for Danmark
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Han bragede bolde i kassen, da han fik sin slutrundedebut for Danmark, da de sikkert besejrede Nordmakedonien.

Men faktisk var det tæt på, at han aldrig nogensinde ville repræsentere det danske A-landshold.

Han er født og opvokset i Sønderborg. Og så er udstyret med et dansk pas.

Men det er Aaron Mensing den eneste i familien, som er.

Men han har ydermere også et tysk et af slagsen ligesom resten af familien.

Familien er nemlig en del af det tyske mindretal, og derfor har han både et dansk og et tysk pas.

Venstrebacken havde derfor noget af et luksusproblem, da hans telefon begyndte at ringe.

Og det var flere numre, der pludselig dukkede op på hans telefon.

Men det var ikke, hvem som helst der ville have fat i unge Mensing.

Det var nemlig både den danske landstræner Nikolaj Jacobsen og den tyske ditto Alfred Gislason.

- Det har været lidt specielt - også at være i kontakt med det tyske landshold. Det har jeg været. Jeg har snakket med dem. Jeg skulle træffe en beslutning, og den kom fra maven. Og den er jeg overbevist om, var den rigtige, siger Aaron Mensing til TV 2 SPORT.

https://imgix.seoghoer.dk/20220117-222701-l-1920x1411we.jpg

Landstræner Nikolaj Jacobsen havde overtalelsesevnerne iorden, da Aaron Mensing skulle overbevises om, at Danmark var det rette valg.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Som vi i disse uger kan se i fjernsynet, valgte Mensing Danmark. Men det er faktisk ikke i Danmark, han har fået sin håndboldopdragelse.

Den fik han nemlig i den tyske traditionsklub SG Flensburg Handewitt, som han spillede i frem til 2010.

Vild udvikling

Efterfølgende begyndte han at bevæge sig tilbage over den danske grænse for at spille håndbold, og her blev der lagt mærke til den unge langskytte.

En af dem var den nuværende sportsdirektør for Dansk Håndbold Forbund (DHF), Morten Henriksen, som dengang var ungdomslandstræner i Danmark.

Han var sideløbende træner i ligaklubben Sønderjyske, og derfor var det da også nærliggende, at han kiggede Mensings vej.

Og det har siden hen vist sig at være en strålende idé.

Mensing var blandt andet med for det danske U21-landshold, da de i 2017 spillede ungdoms-VM i Egypten.

Og siden da er det kun gået en vej fra Aaron Mensing.

Han startede sin seniorkarriere i Sønderjyske, hvor han brillerede med masser af langskudsmål, og han imponerede så meget, at han skiftede til TTH Holstebro, hvor udviklingen fortsatte.

Egentlig havde han skrevet en treårig kontrakt med TTH, men hans præstationer gik ikke ubemærket hen i verdens hårdeste liga, og derfor hentede Flensburg-Handewitt venstrebacken, før kontrakten i det jyske var udløbet.

Det skifte betød altså, at Aaron Mensing var tilbage i klubben, hvor han spillede som ungdomsspiller.

Selvom han vendte ”hjem” til det tyske, så er Tyskland alligevel ikke nok hjem til, at han valgte det tyske landshold. Selvom den tyske landstræner ihærdigt forsøgte, endte Nikolaj Jacobsen og Danmark med guldet. Men det var ikke så ligetil.

- Hvis jeg havde valgt Tyskland, lå der måske en større rolle til mig, og jeg kunne måske også få mere spilletid. Men i sidste ende lagde jeg det til side og tænkte: "Hvem vil jeg helst spille for?" - og så blev det Danmark, siger han, lød det fra Mensing til TVSYD efter beslutningen.

Spørgsmålet om spilletid

Det er ingen hemmelighed, at det tyske landshold har svært ved for alvor komme tilbage på fortidens imponerende niveau.

Derfor ville det rent spilletidsmæssigt måske også have været fordelagtigt for Mensing at gå med Tyskland. Især hvis vi kigger på den igangværende EM-slutrunde, hvor Tyskland er blandt de nationer, der er hårdest ramt af corona.

De har sågar udtaget flere spillere fra den næstbedste håndboldrække i Tyskland. Så mon ikke den tyske landstræner i disse dage begræder Mensings fravalg mere end nogensinde før.

I Danmark er vi så heldige at have verdens måske bedste landshold, og netop på venstrebacken, hvor blandt andet stjernen Mikkel Hansen er at finde, er der et voldsomt højt niveau, og derfor er vejen til spilletid for landshold med garanti længere, end den ville have været for Tyskland.

https://imgix.seoghoer.dk/20220116-163639-l-1920x1383we.jpg

Aaron Mensing må indfinde sig med, at der bliver set mere håndbold fra bænken end banen, når Danmark spiller.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

Men alligevel valgte Mensing at gå med hjertet, og han valgte landet, han også repræsenterede som ungdomsspiller. Og det i stedet for at gå med den stensikre spilletid, som han var udset til for Tyskland.

- Det er rigtigt. Det kunne det måske. Og det var også lidt hoved- mod mavefornemmelse at træffe beslutningen. Men jeg har tænkt over det og overvejet begge muligheder, men i sidste ende må jeg gå med mavefornemmelsen. Den sagde helt klart Danmark, siger Mensing.

Mensing er nu så småt begyndt at være en del af det danske landshold, og efter hans slutrundedebut mod Nordmakedonien, hvor det blev til tre scoringer, er han så småt ved for alvor ved at være en integreret del af det danske mandskab.

I den kamp viste Mensing, at selvom han ikke er den første på holdkortet, så er han klar til at løsne kanonen, når Mikkel Hansens ditto skal spares.

Hans Aaron Mensing, som er han borgerlige navn, er 24 år gammel, og han kunne sagtens været et navn, vi skal til at lægge mærke til, når de rød/hvide tropper samles til kamp for Danmark.

Sponsoreret indhold