Kendte 20. juni 2016

Filmede Google mord? Her er sandheden bag mysterierne

Et par billeder taget af Google Maps fik i sandhed nettet til at koge. For viste billederne øjeblikket, hvor et mord blev begået? Ja, det mente mange, som derfor kontaktede politiet. Sandheden var dog en anden – læs med her
Foto: Google Street View og Google Earth

En mand ligger livløs med ansigtet nedad. Hans arme ligger spredt ud til siden, mens en anden mand står ved siden af med en økse i hånden.

Det ligner umiskendeligt et makabert drab – og det var da også, hvad flere andre konkluderede, da billedet dukkede frem på Google Street View for to år siden.

Mange var simpelthen overbeviste om, at Google Maps fotovogn havde kørt forbi Giles Street i Leith, lige som øksemordet blev begået.

Billedet dukkede op i 2014 – og da en borger opdagede det, blev han så bekymret, at han slog alarm til politiet.

(Foto: Google Maps)

"Øksemordet" på åben gade. Foto: Google Street View

De satte en større eftersøgning og efterforskning i gang og efter noget tid lykkedes det dem at finde frem til historien bag. Og det var heldigvis ikke så makabert som først antaget.

Det viste sig nemlig, at personerne på billedet havde set fotovognen nærme sig og besluttede sig for at for at lave lidt sjov.

Den ene – Dan Thompson –  fandt derfor en økse, mens ”offeret” – Gary Kerr –  spillede halvdød på vejen, og vupti… så lignede det altså en regulær mordgåde midt i bybilledet.

Det er dog ikke første gang, at et billede på Google Maps får folk til at kontakte myndighederne, fordi de frygter, at der er blevet begået en forbrydelse.

Det samme var tilfældet året forinden, da Google Earth igen havde taget et mystisk – og tilsyneladende makabert – billedet i en park i den hollandske by Almere.

(Foto: Google Maps)

"Mordet" i Holland. Foto: Google Earth

Billedet viste nemlig, hvad der til forveksling lignede blodspor og et drab – og igen blev myndighederne kontaktet, efter at flere havde opdaget det mystiske bilede.

Flere internetbrugere, der havde taget sagen i egen hånd, kunne dog efter et par dage løfte sløret for, hvad der i virkeligheden foregik på billedet. Der var nemlig ikke tale om et drab og blodspor. Næh… der var såmænd tale om en våd hund.  

Hunden – en uskyldig meget sød golden retriever ved navn Rama – havde været med sin ejer på gåtur i Beatrixparken i Almere, da den ikke kunne dy sig og bare måtte hoppe i vandet. Og da den kom op igen, efterlod dens våde poter og pels altså et spor, der til forveksling lignede noget mere dramatisk.

- Da jeg så billedet, tænkte jeg ’Gud det er min hund’. Han elsker vand. Det er hylesjovt, at alle troede, at det var et mord. Men det er da fedt, at han nu er verdenskendt, fortalte hundens ejer Jacquelina Koenen efterfølgende i et interview med det britiske medie The Sun.

Det lokale politi bekræftede da også efterfølgende: ”Det er ikke mord. Det er en hund”.

Sponsoreret indhold